Luister
muziek
17 oktober 2021 - 12:26
Deel dit artikel:

Cursus Djembé & DjemKidz van start bij CMD

Op dinsdag 2 november gaan de cursussen Djembé en DjemKidz weer van start. Iedereen die het instrument eens wil uitproberen, is van harte welkom.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

De cursus Djembé, ook wel Afrikaans trommelen genoemd, heeft als doel om mensen in aanraking te brengen met West-Afrikaanse percussieritmes. Deze ritmes zijn gebaseerd op muziek uit onder andere Mali, Guinee, Senegal en Ghana. Begrippen als leader, frontman, solist en cues worden toegelicht om de muziek te kunnen begrijpen en te kunnen spelen. Gewerkt wordt aan basisslagen en basispatronen. Samenspelen en spelplezier staan bij deze cursus op de eerste plaats. Techniek en speelvaardigheid krijgen natuurlijk ook de aandacht.

De cursus voor kinderen vanaf 8 jaar start om 19.15 uur, volwassenen zijn om 20.00 uur welkom. DjemKidz kost 86 euro voor tien lessen van 45 minuten. Djembé voor volwassenen kost 116 euro voor twaalf lessen van een uur. Beide cursussen worden gegeven door Bruce van Mulier.

Wil je meer informatie of meedoen met een gratis proefles? Meld je dan snel aan bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans. Inschrijven voor de cursus kan digitaal via een algemeen inschrijfformulier op centrumvoormuziekendans.nl of bij de balie van het CMD.

Overige informatie is verkrijgbaar bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, de Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoonnummer 040-2083591. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie