Luister
muziek
18 oktober 2021 - 05:57
Deel dit artikel:

Stichting Maatjes helpt bij financiële problemen: 'Dan kan je weer genieten van het leven'

In Nederland heeft één op de vijf huishoudens financiële problemen. Ook in gemeente Valkenswaard. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. Uit schaamte zoeken veel mensen (te) laat hulp. “Corona heeft de situatie er niet beter op gemaakt”, vertelt Christine Brink, een van de initiatiefnemers van Stichting Maatjes Valkenswaard, en daarom is de stichting onlangs opgericht. “Wie zijn geldzaken op orde heeft, kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen.”

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

SchuldHulpMaatje zet zich in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen om hun problemen op te lossen. Dat gebeurt met gecertificeerde vrijwilligers. Nu zijn er een paar SchuldHulpMaatjes in Valkenswaard, dat moeten er meer worden.

Wat doet een Maatje?

Een SchuldHulpMaatje is een vrijwilliger die, na een driedaagse training, mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. Je werkt als Maatje in een maatjesteam, je wordt ondersteund door de coördinator en krijgt elk jaar bijscholing.

De ervaring van Maatje Janneke: “Het is zo fijn om te zien dat mensen weer licht aan het einde van de tunnel gaan zien doordat je ze wat inzicht hebt gegeven. Wie financiële problemen heeft slaapt vaak slecht en kan soms zelfs niet meer goed nadenken. Er dan voor iemand kunnen zijn geeft aan beide kanten zoveel voldoening.”

Aanmelden als SchuldHulpMaatje

Wil jij anderen helpen om ook (weer) financiële vrijheid te ervaren, word dan SchuldHulpMaatje. Maak een afspraak voor een intakegesprek met coördinator Mariëlla Smulders: telefonisch via 06-27190834, per e-mail naar maatjesvoorvalkenswaard@outlook.com of via de website schuldhulpmaatje.nl/Valkenswaard.

Wil je eerst meer informatie? Kom dan op 26 oktober om 20.00 uur naar de informatieavond in de Ontmoetingskerk aan de Julianastraat 12. Daar geeft Gerard van Barneveld, van SHM Nederland, een uitgebreide voorlichting.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie