Luister
muziek
23 oktober 2021 - 06:05
Deel dit artikel:

Honderd bladkorven geplaatst in gemeente Valkenswaard

De bladkorven staan er weer in gemeente Valkenswaard. Deze zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren van gemeentebomen en niet voor tuinafval (zoals snoeihout) of ander groente-, fruit- en tuinafval van particulieren.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

In totaal plaatst de gemeente dit jaar ongeveer honderd bladkorven. De korven worden geplaatst in gemeentelijke groenstroken, op plaatsen waar ze geen overlast veroorzaken of gevaar opleveren voor het verkeer (trottoirs en fietspaden), of waar groot risico is voor vandalisme. Ze blijven staan totdat de bomen hun blad verloren hebben. Ze worden regelmatig geleegd en ook na een melding van buurtbewoners dat ze vol zijn.

Verkeerd gebruik

Medewerkers van de gemeente constateerden de afgelopen jaren dat de korven ook gevuld werden met snoeihout en ander groente-, fruit- en tuinafval van particulieren. Daar zijn ze niet voor bedoeld. Vandaar deze oproep: gebruik de korven alléén voor bladafval. Als herhaaldelijk blijkt dat een bladkorf vol zit met snoeihout, dan wordt deze verwijderd.

Hier staan ze

De gemeente heeft een mooi overzicht gemaakt van waar de bladkorven zijn geplaatst. Wil je dat ook weten, klik dan HIER. Je wordt dan doorgeleid naar de site van gemeente Valkenswaard. Onderaan dat artikel kun je eenvoudig opzoeken waar de bladkorven staan.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie