Luister
Live
14 november 2021 - 15:58
Deel dit artikel:

Reisvennestraat presenteert herinrichtingsplan voor diverse straten: 'Resultaat door samenwerking'

Buurkrachtteam Reisvennestraat uit Valkenswaard heeft afgelopen dinsdag het ontwerp voor de herinrichting van haar straten gepresenteerd aan geïnteresseerde buurtbewoners. De straten waar het ontwerp zich op richt zijn de Peperstraat, Reisvennestraat en Hoge Akkers.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Gemeente Valkenswaard

Het team dat bestaat uit tien straatgenoten heeft zich de afgelopen maanden ingespannen voor een ontwerp dat door de buurt wordt gedragen. En dat is gelukt. Na een zorgvuldig proces met inspraak van zo veel mogelijk buurtbewoners is het ontwerp overhandigd aan wethouder Theo Geldens. De onafhankelijke stichting Buurkracht ondersteunt het buurtteam. Aannemer Heijmans heeft het buurtteam bijgestaan met inhoudelijke kennis over de inrichting van straten. Daardoor kon het team een realistisch ontwerp presenteren dat ook uitvoerbaar is in de praktijk.

Eén ontwerp voor meerdere problemen

Het ontwerp pakt verschillende problemen aan: regenwateroverlast, parkeren, te hard rijden en onveilige verkeerssituaties. Ook komt er meer groen in de straten. “We zijn heel blij dat de gemeente ons de kans heeft gegeven om vanaf het begin betrokken te zijn bij het ontwerp van onze straten. We pakken nu meerdere problemen tegelijkertijd aan en we voelen ons gehoord”, aldus Gerard Majoor, een van de teamleden. Ook wethouder Theo Geldens is positief. Hij nam dinsdagavond het eerste voorlopige ontwerp in ontvangst: “Ik ben er trots op dat de buurt op deze manier heeft meegedacht over het ontwerp. Het is een succes. In de toekomst betrek ik graag vaker op deze manier buurtbewoners bij gemeenteprojecten.” Dat het een succes is, was ook te zien aan de opkomst tijdens de avond. Er moesten zelfs 2 rondes worden georganiseerd, zodat iedereen coronaproof de buurtbijeenkomst kon bijwonen.

Ook wie de buurtbijeenkomst heeft gemist, kan nog een reactie geven op het ontwerp. Het ontwerp is te vinden op buurkracht.nl/valkenswaard. Reacties kunnen worden gestuurd naar buurtbegeleider Roxanne Oude Alink via roxanne@buurkracht.nl.

Over Buurkracht

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkrachtapp en de website buurkracht.nl. Meer dan 600 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug