Luister
Live
14 november 2021 - 06:09
Deel dit artikel:

Erfgoedcommissie vergadert over cultuurhistorie van gemeenten

De A2-erfgoedcommissie (voorheen monumentencommissie) vergadert op dinsdag 23 november van 13.00 tot 15.00 uur via Microsoft Teams.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De (voorlopige) agenda van de vergadering kun je inzien op de website vanaf donderdag vóór de vergadering.

Voor informatie over de agendapunten en hoe je de vergadering kunt bijwonen, kun je vanaf genoemde donderdag terecht bij M. Antonis, ambtelijk adviseur, telefoonnummer 040-2083621. Je kunt de A2-Erfgoedcommissie per e-mail bereiken via marco.antonis@valkenswaard.nl.

Taken

De A2-Erfgoedcommissie is een onafhankelijk adviesorgaan dat het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd adviseert over alle zaken die de cultuurhistorie in de gemeente aangaan. De commissie beoordeelt plannen voor restauratie, onderhoud en veranderingen aan monumenten, ook in bouwtechnische zin. Ze adviseert altijd in procedures voor aanwijzing tot gemeentelijk monument en vaak ook over ruimtelijke planvorming waarbij cultuurhistorie in het geding is. Ook is de commissie betrokken bij vergunningen rondom wijzigingen of veranderingen aan zowel gemeentelijke als rijksmonumenten.

De commissie handelt niet als ‘actiegroep’ en is om die reden geen formeel aanspreekpunt voor de samenleving. Ze pikt echter wel vaak signalen op en kan deze aandachtspunten nadrukkelijk op de agenda zetten of onder de bestuurlijke aandacht brengen.

De A2-Erfgoedcommissie komt eens in de acht weken samen in het gemeentehuis in Heeze-Leende, Cranendonck, of Valkenswaard. De vergaderingen zijn openbaar. Ook brengt de A2-Erfgoedcommissie nog diverse bezoeken 'in het veld'.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug