Luister
Live
25 december 2021 - 15:54
Deel dit artikel:

2000 duurzaamheidspakketten bezorgd in gemeente Valkenswaard

Om woningeigenaren een beetje op weg te helpen hun huis te verduurzamen, stelde de gemeente Valkenswaard een duurzaamheidspakket samen, met subsidie van het Rijk. Het pakket bevat onder meer ledlampen, een multischakelaar, een kinderboek en heel veel tips. Particuliere woningeigenaren konden er gratis één aanvragen.

valkenswaard24 / Redactie

Op 24 december heeft de bezorger van Businesspost van de Ergon het laatste van de 2.000 beschikbare pakketten bezorgd in onze gemeente. Wethouder Theo Geldens (Duurzaamheid): “Ik wil de bezorgers graag hartelijk bedanken voor hun inzet en goede zorgen bij het bezorgen van de pakketten. We hebben in onze gemeente nu ongeveer 66.000 kilowattuur bespaard. Dat is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van 24 huishoudens. Verder hebben we in 2020 een duurzaamheidsspel uitgereikt aan alle leerlingen in de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. Zo kunnen ze spelenderwijs bezig zijn met energiebesparing en duurzaamheid."

Nieuwe actie

Begin 2022 gaat een nieuwe energiebesparingsactie van start. Die is gericht op huurders en particuliere woningeigenaren. Wil je meer weten over deze nieuwe actie, houd dan de gemeentelijke kanalen in de gaten of abonneer je op de energienieuwsbrief door een mail te sturen naar duurzaam@valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug