Luister
Live
30 december 2021 - 05:53
Deel dit artikel:

Na wandelroute nu ook UNESCO-kinderspeurtocht in Valkenswaard

We hebben in Valkenswaard een (tijdelijke) UNESCO culturele wandelroute. Hier is nu een kinderspeurtocht aan toegevoegd.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Evert Meijs

Deze is geschikt voor de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar. Zijn de kids wat jonger, met een beetje hulp kom je een heel eind. Een leuk uitje voor het hele gezin, passend in deze tijd. "Wij zijn trots op de UNESCO-erkenningen voor de corsocultuur en valkerij. Want zowel het bloemencorso als de valkerij zijn onlosmakelijk verbonden met de Valkenswaardse cultuur en identiteit. Om dit te vieren, is er in korte tijd hard gewerkt aan het realiseren van de UNESCO culturele wandelroute", zegt de gemeente Valkenswaard.

In deze wandelroute en speurtocht ligt de nadruk op het bloemencorso en de valkerij. Onze kroonjuwelen, de werelderfgoedelementen. Ook onze parels op cultureel gebied krijgen hier een welverdiende plek in, zoals de sigarenmakerij en het Nederlands Steendrukmuseum. Waarbij voor laatstgenoemde nog het vermelden waard is dat afgelopen maand de drukkunst bijgeschreven is in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Kaarten van de speurtocht en route zijn gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek in Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug