Luister
muziek
7 maart 2022 - 15:40
Deel dit artikel:

Aanpak wateroverlast: open tuinendag en start werkzaamheden in Hoge Akkers

Bewoners van de Peperstraat, Reisvennestraat en Hoge Akkers in Valkenswaard die interesse hebben in het afkoppelen van hun regenpijp, zijn op zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 13.00 uur welkom bij de open tuinendag. Een aantal bewoners heeft de regenpijp afgekoppeld van de riolering, vangt regenwater op in de eigen tuin en stelt zijn tuin open voor alle buurtbewoners.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Deze open tuinendag is onderdeel van het project waarin de gemeente de riolering vervangt en de straten opnieuw inricht. Daarom is ook aannemer Heijmans Infra op 12 maart tussen 10.00 en 13.00 uur aanwezig met meer informatie over de aankomende werkzaamheden.

Aanpak wateroverlast

Een aantal bewoners van de Peperstraat, Reisvennestraat en Hoge Akkers heeft steeds vaker te maken met wateroverlast na zware regenbuien. Daarom wordt de riolering vervangen en worden de straten opnieuw ingericht. Helaas is het regenwaterprobleem dan nog niet volledig opgelost. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk straatbewoners hun regenpijp afkoppelen van de riolering. Een aantal buurtbewoners heeft dat al gedaan en heeft voorbeeldtuinen ingericht. Zo kunnen medebewoners inspiratie opdoen hoe ze ook kunnen afkoppelen. Op zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 13.00 uur zijn de tuinen open en is informatie beschikbaar op welke manieren bewoners kunnen afkoppelen. Ook kunnen bezoekers vragen stellen aan de eigenaren van voorbeeldtuinen. Verder zijn voor de bewoners van de Peperstraat, Reisvennestraat en Hoge Akkers, enkele adviesdiensten beschikbaar.

Open tuinendag: wat is waar te zien

Hieronder is een overzicht gemaakt van de voorbeeldtuinen en wat er te zien is per tuin.
- Peperstraat 70: drainagebuis boven de grond en wateropvang onder trampoline
- Peperstraat 80: aansluiten watertank en infiltratie in voortuin
- Peperstraat 82: aansluiten watertank, aanleg regenwatersloot en infiltratie in grindbak
- Reisvennestraat 56: aanleg hydroblobs onder de grond
- Hoge Akkers 39: aanleg drainagebuis onder de grond

Vervanging riolering en herinrichting straten

Heijmans Infra BV voert de werkzaamheden uit aan de riolering en gaat dan aan de slag met de herinrichting van de straten. Het werk start op maandag 14 maart in de Peperstraat. De verwachting is dat de werkzaamheden in december 2022 worden afgerond in de Hoge Akkers. Heijmans vervangt de bestaande rioolbuis door twee nieuwe rioolbuizen: één gemengd riool en één regenwaterriool. Aansluitend richt de aannemer de openbare ruimte in met nieuwe bestrating, parkeerplaatsen, planten en bomen en verkeersborden. Het ontwerp voor de herinrichting kwam tot stand door nauwe samenwerking tussen de gemeente, de aannemer en een groep enthousiaste buurtbewoners onder begeleiding van Stichting Buurkracht.

Op 12 maart biedt Heijmans de gelegenheid om vragen te stellen over de werkzaamheden, of een specifieke situatie. Heijmans is van 10.00 tot 13.00 uur te vinden in de Ontmoetingskerk aan de Julianastraat 12. Alle informatie over de werkzaamheden vind je ook via de website valkenswaard.nl/reisvennestraat en via de Heijmans BouwApp.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie