Luister
muziek
8 januari 2022 - 09:46
Deel dit artikel:

Grootschalige enquête in Valkenswaard: 'Waar staat je gemeente?'

Wat vinden inwoners van Valkenswaard van de voorzieningen in de gemeente? Betrekt de gemeente je voldoende bij het maken van plannen? Voel je je veilig in jouw eigen buurt? "Als inwoner van onze gemeente bent u onze belangrijkste graadmeter. Uw mening stellen wij zeer op prijs", zegt gemeente Valkenswaard. Daarom neemt de gemeente deel aan het onderzoek ‘Burgerpeiling Waar Staat Je Gemeente?’. Onafhankelijk bureau Flycatcher uit Maastricht voert dit onderzoek uit.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

3.000 Inwoners, van 18 tot en met 85 jaar, ontvangen medio januari 2022 een uitnodiging in de brievenbus voor deelname aan de online enquête. Papieren deelname is ook mogelijk.

De onderwerpen waar ze graag jouw mening over willen weten, zijn:

  • algemeen oordeel over de gemeente
  • relatie tussen de gemeente en haar inwoners
  • gemeentelijke dienstverlening
  • woon- en leefomgeving
  • samenleven en betrokkenheid
  • welzijn en zorg

Deelname aan het onderzoek kost ongeveer vijftien minuten. "Wij hopen dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen, zodat we een goed beeld krijgen hoe inwoners denken over onderwerpen als woonomgeving en onze dienstverlening." De vragenlijst kan tot maandag 31 januari 2022 (online) worden ingevuld. Het onderzoeksbureau behandelt jouw antwoorden en gegevens strikt vertrouwelijk en anoniem.

Dienstverlening meerdere gemeenten vergelijken

Doordat meerdere gemeenten meedoen aan het onderzoek, kunnen ze de resultaten met elkaar vergelijken. "Zo krijgen we niet alleen de mening van onze inwoners over de dienstverlening, maar is ook te zien hoe de resultaten zich verhouden tot die van andere deelnemende gemeenten." Waar de gemeente Valkenswaard staat, wordt naar verwachting in de loop van februari 2022 bekend.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie