Luister
Live
17 maart 2022 - 15:26
Deel dit artikel:

Peter van Steensel van Vitaal Lokaal: 'Wij zijn blij dat we gewaardeerd worden'

Verrassende uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in gemeente Valkenswaard, vindt ook Peter van Steensel. Hij is lijsttrekker van Vitaal Lokaal en zag zijn partij vier zetels binnenslepen. "Wij zijn blij dat we gewaardeerd worden met vier zetels, al hadden we gehoopt en verwacht dat het er vijf zouden worden."

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Michael van Tol

Nog niet alle zetels zijn definitief op dit moment, dus een klein voorbehoud is belangrijk. "Niemand had verwacht dat deze verschuiving zou gaan plaatsvinden", vertelt Van Steensel. Hijzelf had ook op meer zetels gehoopt. "Teleurgesteld is een groot woord, maar we vinden het wel jammer dat die vijfde zetel er niet is gekomen."

Naast de grote winst van VOTE (uit het niets naar vier zetels) is ook het verlies van het CDA opvallend. "Ik denk door de opkomst van VOTE. H&G is stabiel gebleven en de PvdA wat gestegen. Maar dat is ook een landelijke tendens."

Vrouwen en coalitie

Over het lage opkomstpercentage (49,2 procent) zegt Van Steensel: "Dat komt onder andere omdat het vertrouwen in de landelijke politieke partijen wat weggezakt zijn. Daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen. Dat zie je ook bij de lokale partijen in Valkenswaard." Ook heeft de lijsttrekker al een snelle berekening gedaan voor een coalitie. "Als je H&G, Vitaal Lokaal, Samen voor Valkenswaard en VOTE even bij elkaar telt, zie je dat ze samen 16 van de 23 zetels hebben."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug