Luister
Live
17 maart 2022 - 14:31
Deel dit artikel:

D66-lijsttrekker Pieter van Rijswijk: 'We wisten dat het moeilijk zou worden'

D66 blijft, net als vier jaar geleden, op één zetel steken na de gemeenteraadsverkiezingen in gemeente Valkenswaard. Met lijsttrekker Pieter van Rijswijk blikken we terug op de Uitslagenavond. "We wisten dat veel van onze stemmen naar Vitaal Lokaal of naar VOTE zouden gaan."

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Michael van Tol

De uitslag is volgens Van Rijswijk niet verrassend, voor wat betreft VOTE. "Wel het áántal zetels waarmee ze binnenkomen. Dat H&G stabiel zou blijven zat er dik in", vat hij kort samen.

'D66'ers bij VOTE'

"We wisten dat de komst van VOTE voor een deel ten koste van ons zou gaan, dat geldt trouwens ook voor Samen voor Valkenswaard. Degene die VOTE aanvoerde, is een D66'er. Zijn achterban, de jeugd, is ook voor een groot deel D66'er. De vraag was alleen: hoeveel? Maar we hebben genoeg overgehouden. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar zijn blij met wat we hebben."

Toekomst

D66 zal nu kritisch blijven kijken naar de politiek in Valkenswaard. Van Rijswijk: "We zullen het in de toekomst niet voor het zeggen hebben. Onze rol blijft het kritisch kijken naar de inhoud van datgene dat op tafel ligt, zonder aanziens des persoons of partijen. Dat heb ik de afgelopen jaren ook gedaan en daarmee blijf ik doorgaan. We hebben wel degelijk invloed en krijgen onderwerpen op de kaart zoals de solvabiliteit. Leuk dat je van alles doet voor de korte termijn, maar ook dat je wat verder kijkt dan je neus lang is."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug