Luister
Live
17 maart 2022 - 13:59
Deel dit artikel:

Mieke Theus van PvdA blij met drie zetels: 'In dat geweld zijn wij overeind gebleven'

De PvdA van gemeente Valkenswaard heeft er de komende periode één zetel bij. Met drie gaan zij de raad in. We spreken lijsttrekker en huidig wethouder Mieke Theus. "Wij zijn wel echt heel blij dat het net de goede kant op valt."

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Michael van Tol

Daarmee doelt ze op de verrassende uitslagen van woensdagavond. VOTE kwam als nieuweling met vier zetels de raad binnen. Daarnaast verloor CDA drie zetels en blijft nu op twee steken. H&G is wederom de grootste. "Het was spannend", zegt Theus. "Enorme verrassing van VOTE. Heel knap. Wij zijn zelf wel echt heel blij dat de winst net de goede kant op is gevallen."

Ook gaat ze in op het verlies van het CDA. "Deze uitkomst had niemand voorspeld", zegt ze. Zelf hebben ze dus drie zetels binnen gesleept. "Dit is wel waar wij op hoopten. Dus ja, we zijn blij dat dat uitkomt ondanks dat er ook een partij is die heel veel stemmen getrokken heeft. In dat geweld zijn wij overeind gebleven. Daar ben ik trots op."

Solide partij

Maar waarom is PvdA overeind gebleven? Ook Theus heeft daar niet een pasklaar antwoord op. "Ik denk wel dat wij een solide partij zijn. We zijn betrouwbaar, we zijn er. Met mijn werk in het sociaal domein hoor ik ook enthousiaste reacties. Wij hadden wel zoiets van: het zou heel erg tegenvallen als we er minder zouden halen. Eén extra moet haalbaar zijn, maar dat is niet vanzelfsprekend. Mooi dat dat is gelukt."

Samenwerken met H&G

H&G is nu aan zet, volgens Theus. "Die zullen de eerste stappen moeten gaan zetten. Ik hoop dat we daar snel in aan kunnen sluiten, want we zijn altijd goede samenwerkingspartners geweest."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug