Luister
Live
24 maart 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Voormalig burgemeester Nol Kleijngeld aangesteld als informateur in Valkenswaard

Op voorstel van H&G is Nol Kleijngeld, voormalig burgemeester van de gemeenten Helden en Waalwijk, aangesteld als informateur. Hij moet voor gemeente Valkenswaard een samenwerking proberen te gaan vormen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo

"De verkiezingen zijn achter de rug, de kiezer heeft gesproken en aan ons de taak om de gemeente Valkenswaard te gaan besturen", zegt Theo Geldens, lijsttrekker van de grootste partij H&G. "Het is goed gebruik dat de partij, die als grootste uit de verkiezingen is gekomen, het voortouw in de formatie neemt." Als lijsttrekker van de grootste fractie heeft Geldens, in overleg met de burgemeester, het initiatief genomen voor het inrichten en borgen van een transparant proces om te komen tot een dagelijks bestuur in onze gemeente. "Van groot belang is dat elke fractie gehoord wordt en zijn inbreng naar voren kan brengen. Daarnaast is er in het proces ook ruimte om anderen te horen, denk bijvoorbeeld aan de burgemeester, de secretaris en de griffier", aldus Geldens.

Onderzoeken

Kleijngeld wordt bij de opdracht ondersteund door Wim Evers, voormalig directeur-bestuurder van waterschap Peel en Maasvallei. De informateur krijgt de taken mee om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor het vormen van een nieuw dagelijks bestuur en onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor het tot stand brengen van een raadsprogramma voor de komende vier jaar.

Nadat de informateur zijn opdracht heeft afgerond, zal hij tijdens een openbare bijeenkomst zijn bevindingen nader toelichten en zijn rapportage overhandigen aan de lijsttrekker van H&G, die op basis hiervan vervolgstappen zal ondernemen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug