Luister
Live
29 maart 2022 - 18:25
Deel dit artikel:

LIVE | Volg hier het afscheid van zittende raadsleden

Door de verkiezingen in gemeente Valkenswaard zijn er flink wat verschuivingen in de gemeenteraad. Vanavond nemen zittende raadsleden die niet terugkeren in de nieuwe raad afscheid.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol

Dat is live te volgen via deze stream: ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/valkenswaard

Woensdagavond vindt de installatie van de op 16 maart gekozen raadsleden plaats. Ook daarvan delen we morgenavond een link.

Formeren

Op voorstel van H&G is Nol Kleijngeld, voormalig burgemeester van de gemeenten Helden en Waalwijk, aangesteld als informateur. Hij moet voor gemeente Valkenswaard een samenwerking proberen te gaan vormen. "De verkiezingen zijn achter de rug, de kiezer heeft gesproken en aan ons de taak om de gemeente Valkenswaard te gaan besturen", zegt Theo Geldens, lijsttrekker van de grootste partij H&G. "Het is goed gebruik dat de partij, die als grootste uit de verkiezingen is gekomen, het voortouw in de formatie neemt."

Als lijsttrekker van de grootste fractie heeft Geldens, in overleg met de burgemeester, het initiatief genomen voor het inrichten en borgen van een transparant proces om te komen tot een dagelijks bestuur in onze gemeente. "Van groot belang is dat elke fractie gehoord wordt en zijn inbreng naar voren kan brengen. Daarnaast is er in het proces ook ruimte om anderen te horen, denk bijvoorbeeld aan de burgemeester, de secretaris en de griffier", aldus Geldens.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug