Luister
Live
30 maart 2022 - 18:31
Deel dit artikel:

LIVE | Volg hier de installatie van de nieuwe raadsleden

Heel wat nieuwe gezichten nemen plaats in de gemeenteraad van Valkenswaard, na de verkiezingen op 16 maart. De installatie van de nieuwe leden vindt vanavond plaats.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol

Volg de installatie live via deze stream: ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/valkenswaard

Dinsdagavond vond het afscheid van diverse gemeenteraadsleden plaats. Dat was via een andere livestream te zien.

Formeren

Op voorstel van H&G is Nol Kleijngeld, voormalig burgemeester van de gemeenten Helden en Waalwijk, aangesteld als informateur. Hij moet voor gemeente Valkenswaard een samenwerking proberen te gaan vormen. "De verkiezingen zijn achter de rug, de kiezer heeft gesproken en aan ons de taak om de gemeente Valkenswaard te gaan besturen", zegt Theo Geldens, lijsttrekker van de grootste partij H&G. "Het is goed gebruik dat de partij, die als grootste uit de verkiezingen is gekomen, het voortouw in de formatie neemt."

Als lijsttrekker van de grootste fractie heeft Geldens, in overleg met de burgemeester, het initiatief genomen voor het inrichten en borgen van een transparant proces om te komen tot een dagelijks bestuur in onze gemeente. "Van groot belang is dat elke fractie gehoord wordt en zijn inbreng naar voren kan brengen. Daarnaast is er in het proces ook ruimte om anderen te horen, denk bijvoorbeeld aan de burgemeester, de secretaris en de griffier", aldus Geldens.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug