Luister
muziek
15 mei 2024 - 22:17
Deel dit artikel:

Dan Karaty komt naar Valkenswaard: 'Ik vind het best wel spannend'

Danser en televisiepersoonlijkheid Dan Karaty brengt op uitnodiging van ReadShop De Boekenwaerd een bezoek aan Theater De Hofnar in Valkenswaard. Daar presenteert hij zijn boek 'If I’m Being Honest’, met als ondertitel ‘Hoe ik van verborgen alcoholist een gelukkig man werd’. Ylona van den Bos van De Boekenwaerd is zo trots als een aap.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Het is druk in de boekenwinkel. Jong en oud snuffelt tussen boeken, tijdschriften en snuisterijen. De scepter in de boekwinkel wordt gezwaaid door Ylona, die tijd vindt om antwoord te geven op de vraag hoe het zover is gekomen dat de beroemde televisiepersoonlijkheid Dan Karaty op 21 mei 2024 Valkenswaard komt bezoeken voor zijn boekpresentatie in combinatie met een voorstelling van dansschool La Toja.

Holland’s Got Talent

Ylona van den Bos vertelt: “Ik ben voorzitter van de ReadShop Franchise Organisatie en één van mijn bestuursleden uit Eelde vroeg me in februari of ik het leuk zou vinden om Dan Karaty (1976) te laten komen. De uitgever had haar hierover gebeld. Het boek hadden we al in de winkel liggen, maar ik had er nog niet zo veel studie naar gedaan.”

Wel kent Ylona hem van de televisieprogramma’s en van de drie films, Soof 1, 2 en 3. “Het is een heel charmante man. Hij is choreograaf, danst en is jurylid van Holland’s Got Talent. Vanwege dit programma is hij als jurylid vanuit Amerika naar hier gehaald.” Er zijn drie winkels in Nederland waarvoor Dan Karaty zijn presentatie wil geven en De Boekenwaerd in Valkenswaard is er één van.

In theaterzaal van De Hofnar

De manager van de Valkenswaardse winkel neemt contact op met Theater De Hofnar met de vraag of er een zaaltje beschikbaar is voor deze gelegenheid. “We gaan de theaterzaal graag voor je vrijmaken”, is het antwoord van De Hofnar. Ylona maakt zich zorgen, omdat het in Valkenswaard nog geen gewoonte is om in Theater De Hofnar boekpromoties te organiseren. Bovendien is de zaal op 21 mei geschikt voor 400 gasten. Behalve de interactieve presentatie zullen tijdens de bijeenkomst als verrassing voor Dan Karaty ook dansen te zien zijn van de groep La Toja.

Alcoholist

Dan Karaty maakt in 2021 bekend dat hij 25 jaar alcoholverslaafd is geweest. Hoe succesvoller hij wordt, hoe meer hij gaat drinken. In zijn boek If I’m Being Honest, dat in september 2023 verscheen, vertelt hij openhartig over zijn leven voor, tijdens en na zijn opname in een verslavingskliniek. Door zijn ervaringen te delen hoopt hij anderen te kunnen helpen. Tijdens zijn boekpresentatie doet Karaty zijn verhaal en zal hij ook de interactie opzoeken met zijn publiek, door onder andere vragen te beantwoorden uit de zaal.

Na de dansvoorstelling en de boekpresentatie wordt er ruimte gemaakt voor een fotosessie met de dansgroep, omdat het volgens Ylona een ultieme wens van die meiden is om in contact met de beroemde choreograaf en danser. “Hij logeerde bij Michael Jackson op Neverland en werkte onder meer met Britney Spears en andere groten der aarde.” Na afloop kun je het boek van Dan Karaty kopen en laten signeren.

Positieve avond

Ylona is heel benieuwd naar hoe de dynamiek die avond zal zijn. “Dat vind ik best wel spannend. Ik ga ervan uit dat het een heel positieve avond wordt, ondanks dat het om alcoholisme draait." Kaarten á 10 euro zijn verkrijgbaar in de boekwinkel, maar ook op de avond zelf kunnen tickets gekocht worden in De Hofnar.

Het boek If I’m Being Honest is in het Nederlands vertaald door Rebekka Bremmer. Meer informatie: ReadShop De Boekenwaerd via 040-8488926.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie