Luister
muziek
08 Mei 2024 18:13
Deel dit artikel:

Afslankpillen die echt werken? Ontdek glucomannan

Mensen zijn al tientallen jaren vol lof over voedingsvezels. Meestal horen we over vezels vanwege de voordelen voor de gezondheid van het hart of vanwege de hulp bij de spijsvertering. Recentelijk heeft onderzoek echter verbanden gevonden tussen de inname van vezels en minder zwaarlijvigheid.

valkenswaard24
  / Betaalde content
Advertentie

In dit artikel vertellen we meer over voedingsvezels en gewichtsverlies - en hoe dat allemaal goed nieuws is voor iedereen die glucomannan wil gaan gebruiken. Omdat het in een aantal populaire afslankpillen zit, zoals het super populaire afslank supplement Daily Co Skinny Support, is dat inderdaad goed nieuws voor veel mensen.

Wat is glucomannan precies?

Glucomannan, afkomstig van de olifantenyam of Konjacwortel (wetenschappelijke naam Amorphophallus konjac), is een oplosbare vezel die al honderden jaren wordt gebruikt in de Aziatische geneeskunde en keuken.

Het wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel voor vegetarische gomproducten, zoals fruithapjes. Na berichten van traditionele beoefenaars over de werkzaamheid ervan bij gewichtsverlies, heeft de moderne wetenschap haar best gedaan om te ontdekken wat de eventuele voordelen zijn.

Hoe werken afslankpillen met glucomannan?

Afslankpillen met glucomannan kunnen enorm veel water opnemen. Wanneer je het oplost in water, ontstaat er een dikke, stroperige oplossing. Dit zorgt ervoor dat je je voller voelt na het eten, wat kan helpen bij gewichtscontrole. Studies tonen aan dat glucomannan effectief kan zijn bij het afvallen, omdat het een gevoel van verzadiging geeft.

Glucomannan is overigens een polysaccharide gemaakt van glucose en mannose uit de konjakwortel. Het bevat onoplosbare vezels die in je darmen opzwellen door water op te nemen. Dit zorgt ervoor dat je minder honger hebt, iets dat je natuurlijk wilt wanneer je wilt afvallen.

Hoe veilig zijn glucomannan afvalpillen?

Afvalpillen op basis van glucomannan worden algemeen als veilig beschouwd, vooral als het wordt gebruikt in voedsel en supplementen. Er zijn voldoende studies die aantonen dat het veilig is voor zowel kinderen als volwassenen, gedurende periodes van 4 maanden tot een jaar. Voor zwangere vrouwen is er echter te weinig onderzoek, dus wordt het gebruik afgeraden.

Een belangrijk veiligheidsadvies is om veel water te drinken als je glucomannan inneemt. Dit voorkomt dat de vezels in je keel blijven steken. Mensen met slokdarmproblemen moeten Glucomannan vermijden vanwege het risico op obstructies.

Omdat glucomannan de bloedsuikerspiegel kan verlagen, moet je voorzichtig zijn als je medicijnen gebruikt die hetzelfde doen. Dit geldt ook voor kruiden zoals bittermeloen, gember, en fenegriek. Als je diabetesmedicatie neemt, zoals insuline of glimepiride, is het belangrijk je bloedsuiker regelmatig te controleren.

Glucomannan kan ook de opname van vetoplosbare vitamines (A, D, E, K) verminderen. Daarom is het slim om deze supplementen apart in te nemen.

Conclusie

Glucomannan kan een nuttige aanvulling zijn op je dieet, vooral als je op zoek bent naar een afslankpil om je dieet makkelijker te laten slagen. Een populaire optie is Daily Co Skinny Support. Zorg er wel voor dat je voldoende water drinkt en let op mogelijke interacties met medicijnen.

Overigens: ook de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) erkent dat Glucomannan kan bijdragen aan gewichtsverlies als onderdeel van een gewichtsbeheersingsprogramma.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie