muziek
05 Juni 2024 07:48
Deel dit artikel:

Allereerste seizoen van zaterdagploeg BES/De Valk strandt in nacompetitie om promotie

Het is BES/De Valk niet gelukt om de tweede ronde te bereiken in de nacompetitie, waarin ze streden om promotie. Tegen Alblasserdam, waar meer ervaring in de ploeg zat, kon de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk het niet bolwerken, ondanks een voorsprong halverwege de eerste helft.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Martin Hulsman

Het begin was goed aan de kant van BES/De Valk. Joost Thomassen was op inzet zijn directe tegenstander Jonathan Kappen te slim af, maar zijn schot belandde in het zijnet. Halverwege de eerste helft kwam BES/De Valk uit een prachtig genomen vrije trap van Lorenzo Shearman op voorsprong: 0-1.

Daarna werd het veldspel steeds slordiger en hielp het Alblasserdam om meer in de wedstrijd te komen. Uit een hoekschop was Jerry Fortes al heel dicht bij de gelijkmaker en wist doelman Ivo Gulpers een schot van Ponciano Marlon Salomao in twee instanties te keren. Tien minuten voor rust viel dan toch de gelijkmaker dankzij Arda Yilmaz die ongehinderd de bal in de verre hoek kon plaatsen: 1-1. Vlak voor rust ging Rico Foliant de fout in en raakte in het strafschopgebied de enkels van Jerry Fortes. De toegekende strafschop werd benut door Samet Gorer voor de 2-1.

Vlak na de rust was het wederom Lorenzo Shearman die uit een vrije trap gevaarlijk was. Ditmaal werd zijn inzet uit de bovenhoek getikt door doelman Mert Budak. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Eerst raakte Samet Gorer nog de paal, maar in het vervolg was het Jerry Fortes die geheel vrijstaand de 3-1 tegen de touwen kon schieten.

BES/De Valk kreeg met Joost Thomassen nog twee kleine kansjes, maar aanvallend kon de ploeg amper een vuist maken. Zelfs na de rode kaart voor Alblasserdam-middenvelder Ponciano Marlon Salomao kon het de thuisploeg niet meer in verlegenheid brengen.

Alblasserdam liep zelfs in de slotfase nog verder uit. Mustafa Erol wist met een stiftbal doelman Ivo Gulpers te verschalken voor de beslissende 4-1. Binnen vijf minuten tijd wist invaller Levy Conijn met twee treffers nog de score op te voeren naar een ruime 6-1-overwinning voor Alblasserdam, dat doorstoot naar de volgende ronde van de nacompetitie.

Ondanks de ruime nederlaag in Alblasserdam kan BES/De Valk met een goed gevoel terugkijken op het eerste seizoen in het zaterdagvoetbal. Met het behalen van een periodetitel en lang koploper te zijn geweest in de 4de Klasse G, zijn er mooie stappen gezet richting het seizoen 2024/2025.