muziek
11 Juni 2024 11:17
Deel dit artikel:

Bizar! Vrouwen van De Valk lopen promotie mis na 40 strafschoppen in finale

Een ongekende apotheose van een bloedstollende finalewedstrijd in de nacompetitie. De vrouwenploeg van VV De Valk kwam zondag tweemaal op voorsprong, gaf dat weer weg en knokte zich tot strafschoppen. Na het bizarre aantal van veertig penalty’s trokken de Valkenswaardenaren uiteindelijk aan het kortste eind.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Bij rust leek er voor VV De Valk Vrouwen 1 geen vuiltje aan de lucht richting promotie naar de 2de klasse. Maar na een uiterst spannende tweede helft wist BSC VR1 tot tweemaal toe knap terug te komen. Beide ploegen haalden alles uit de kast, wat leidde tot een verlenging en doldwaze strafschoppenserie.

In de eerste helft was het VV De Valk VR1 dat het beste van start ging. Met goed verzorgt combinatievoetbal legde de ploeg van Marco Verhoeven en Alain Janssen haar wil op aan BSC. Halverwege de eerste helft was het Janne Dekker die een voorzet van Michelle de Boer wist binnen te schieten voor de verdiende 1-0 voorsprong. De Valk wist zelfs nog voor de rust op 2-0 te komen. Famke Daverveld behield in het strafschopgebied het overzicht en ze bereikte de vrijstaande Janne Dekker. Met een diagonale schuiver liet ze de doelvrouw van BSC VR1 Celenka Hommel wederom kansloos voor de terechte 2-0 voorsprong.

Na de rust kwam BSC beter aan de aftrap, na een slordigheid in de opbouw was het Maartje Mens die al binnen de minuut de aansluitingstreffer wist binnen te tikken: 2-1. De Valk had het erg lastig na die snelle tegentreffer en zag de voorsprong na een uur spelen zelfs verdwijnen. Uit een indraaiende hoekschop viel de bal in een overvol strafschopgebied pardoes binnen voor weer een gelijke stand: 2-2.

Strafschop in blessuretijd

Na de gelijkmaker herpakte VV De Valk zich weer en wist tien minuten later opnieuw op voorsprong te komen. Met een prachtig geplaatst schot in de verre hoek, wist Janne Dekker voor de derde maal doelvrouw Celenka Hommel te verschalken voor de 3-2. Met nog twintig minuten te gaan was de spanning om te snijden, maar De Valk bleef in controle en leek de overwinning binnen te gaan slepen. Totdat in de blessuretijd scheidsrechter Betten een handsbal constateerde en naar de strafschopstip wees. Britney Brouwers wist dit cadeautje te verzilveren en zo was BSC weer volledig terug in de wedstrijd: 3-3.

Verlenging

Er moest een verlenging aan te pas komen in Teteringen om een winnaar aan te kunnen wijzen. Zowel in het eerste deel als in het tweede deel van de verlenging gingen beide ploegen tot het gaatje. Uitgespeelde kansen werden amper gecreëerd en zodoende moesten er zelfs strafschoppen aan te pas komen om uit te maken wie er promoveert naar de 2de klasse.

Strafschoppenserie met 40 penalty’s

In de allesbeslissende strafschoppenserie, die uitliep op een ware thriller, moesten er maar liefst veertig strafschoppen genomen worden, voordat de Roosendaalse dames als uiteindelijke winnaar uit de bus kwamen.

Zo waren de druiven zuur voor het zeer dapper spelende De Valk VR1. De ploeg mag terugkijken op een sportief zeer sterk seizoen waarin de ploeg periodekampioen werd en in de nacompetitie erg sterk voor de dag kwam. Ook VV De Valk is als club zeer trots dat het de dames binnen hun vereniging heeft.