Luister
muziek
22 Augustus 2024 11:34
Deel dit artikel:

Kruising van Nieuwe Waalreseweg en Dommelseweg wordt maanden afgesloten

Voor werkzaamheden wordt de kruising van de Nieuwe Waalreseweg en Dommelseweg in Valkenswaard afgesloten.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Op maandag 2 september start de de volgende fase van de herinrichting van de Dommelseweg. In eerste instantie wordt de kruising met de Nieuw Waalreseweg en Vasco da Gamastraat aangepakt. Deze werkzaamheden duren tot eind november. Daarna wordt gestart met het gedeelte vanaf de Akkerstraat tot aan het Florapark. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot eind april 2025.

Bij de werkzaamheden worden het riool en een groot deel van de kabels en leidingen vervangen en wordt er nieuwe verharding aangebracht. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer. Buslijnen 317 en 318 rijden tijdelijk een andere route.

Bereikbaarheid en omleidingen vanaf 2 september

  • De kruising Dommelseweg-Nieuw Waalreseweg wordt afgesloten
    • Doorgaand verkeer vanaf het Florapark richting Dommelen is niet mogelijk.
    • Verkeer vanaf de Nieuwe Waalreseweg verkeer richting Florapark wordt omgeleid.
    • Verkeer van en naar Dommelen wordt omgeleid via de Tienendreef.
    • Bedrijven en Winkels op en nabij de Van Linschotenstraat blijven bereikbaar via de aangegeven omleidingsroutes.
  • Vanaf de Dommelseweg tot de kruising Dijkstraat wordt de riolering van de Nieuwe Waalreseweg vervangen. Deze kruising wordt op een later moment afgesloten. Wanneer dit precies is, wordt op borden aangegeven.

Omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven.

Buslijnen 317 en 318 richting Dommelen en Luyksgestel

Vanwege de werkzaamheden rijden buslijnen 317 en 318 tijdelijk een andere route.

  • Buslijn 317: halte Florapark, de Markt en Nieuwe Waalreseweg vervallen tijdelijk. De bus stopt tijdens deze periode bij de halte Valkenierstraat op de Europalaan (ter hoogte van Van Bestpark). De halte daarna is halte Tienendreef.
  • Buslijn 318: buslijn 318 blijft voorlopig dezelfde route rijden als nu. Buslijn 318 stopt op de Markt in Valkenswaard behalve op de donderdagen vanwege de weekmarkt.

Een groener en rustiger Dommelen-Zuid

De wijk Dommelen-Zuid is sinds 2021 met meer groen en ruimte ingericht voor voetgangers en fietsers. De snelheid is verlaagd en dat vraagt om ander rijgedrag van weggebruikers. Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen-Zuid aangepast. Voorafgaand aan de herinrichting, is samen met bewoners intensief gewerkt aan een gezamenlijk ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. Inmiddels zijn vier van de zes straten gereed, waar we eind 2021 mee zijn gestart. De komende tijd wordt hard gewerkt aan de laatste weg en belangrijke ader door Valkenswaard: de Dommelseweg. Ook de Venbergseweg wordt aangepast. De reconstructie van Dommelen-Zuid is dan een feit. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie