Luister
muziek
17 September 2024 11:05
Deel dit artikel:

Voorronden in Dommelen, finale in Valkenswaard: inschrijvingen Brabants Kampioenschap Tonproaten open

Er kunnen bijna tickets gekocht worden voor de voorronden van het Brabants Kampioenschap Tonproaten. Deze vinden plaats in Dommelen, waarna in januari de finale in Valkenswaard plaatsvindt. Deelnemers kunnen zich nu inschrijven voor de voorronden.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Marloes van der Lee
Advertentie

Een nieuw carnavalsseizoen dient zich aan. Daarmee ook een nieuwe editie van het Brabants Kampioenschap Tonproaten, voor de 57ste keer. Volgens het vaste patroon van 'het weekend van de tweede zaterdag in het nieuwe kalenderjaar' en zodoende met de finale op vrijdag 10 (wedstrijd), zaterdag 11 (galavoorstelling) en zondag 12 januari 2025 (galavoorstelling).

In een omgetoverd theater De Hofnar gaan de finalisten met elkaar de strijd aan om de 57ste titel en de te verdienen publieksprijzen. De organisatie van het evenement wordt als vanouds verzorgd door de Stichting Brabants Kampioenschap Tonpraoten.

LEES OOK: Erik Mulder wint Brabants kampioenschap tonpraten

Plaatsing voor het finaleweekend in januari verloopt via voorronden. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden deze gepland op woensdag 20, donderdag 21 en maandag 25 november 2024. Deelnemers dienen op deze avonden beschikbaar te zijn. Na sluiting van de inschrijving wordt het aantal voorronden, de exacte data, deelnemers en indeling van de avonden bekendgemaakt op de website van de organiserende stichting en via andere media. Bij overschrijding van het maximumaantal inschrijvingen wordt een gereguleerde loting toegepast.

Tickets kopen

De voorronden vinden plaats in de theaterzaal van De Belleman in Dommelen. Aanvang 19.30 uur. Entreeprijs is 6 euro. De kaartverkoop verloopt via de ticketservice die te benaderen is via bktonpraten.nl en wel specifiek met de groene knop op het tabblad 'kaartverkoop'. Kaartverkoop voor de voorronden start 1 november 2024. Er vindt dus géén voorverkoop of reservering plaats.

Kaartverkoop voor de finale heeft afgelopen januari plaatsgevonden en kaarten zijn uitverkocht maar mogelijk dat na 1 december nog kaarten beschikbaar gesteld kunnen worden. Om hier kans op te maken is het raadzaam met ingang van 1 december de ticketservice in de gaten te houden.

Inschrijven voor Brabants Kampioenschap Tonproaten

De organisatie nodigt bij dezen Brabantse Tonpraoters uit zich voor de voorronden in te schrijven. Van de tonpraoters wordt verwacht dat zij een goed typetje uitbeelden en met de nodige humor een vloeiend en goed verstaanbaar verhaal brengen. Een geteste, gerijpte buut is min of meer een voorwaarde om goed voor de dag te kunnen komen. Inschrijving is mogelijk tot en met 15 oktober 2024. Dat doe je via info@bktonpraten.nl. Of bel naar 0653703418.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie