muziek
17 September 2024 15:23
Deel dit artikel:

Gelijkspel voor VV De Valk en bekert verder

VV De Valk en Bladella waren beide al geplaatst voor de volgende bekerronde dus was dit een veredelde oefenwedstrijd. Maar beide ploegen speelden toch om te winnen, ook al stond er niets meer op het spel alleen de eer. Het eindigde in een gelijkspel.

valkenswaard24
  / Henry Jansen
  • Beeld - Marc Jansen

In de eerste helft was VV De Valk de betere ploeg, had veel balbezit en dat uitte zich dan ook in de score. In de twintigste minuut scoorde Appie Azmani de 0-1. In de 35ste minuut was het Gideon Pieschel die de score op 0-2 bracht.

Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Maar in het voetbal kan alles zeer snel veranderen. De laatste vijf minuten van de eerste helft was De Valk even niet bij de les en prompt scoorde Bladella de aansluitingstreffer: 1-2. Enkele minuten later slordig uitverdedigen van De Valk, wat gepaard ging met een overtreding in het zestienmetergebied. Penalty, 2-2.

In de tweede helft kwam Bladella feller uit de startblokken dan VV De Valk, maar dat leverde geen doelpunten op. Mede namens Tim van Gils, die uitstekend keeperswerk leverde. Daarna waren beide ploegen gelijkwaardig en deden er geen erg gevaarlijke situaties meer voor.

Volgende week gaat de competitie voor beide ploegen van start. Voor De Valk is dat de thuiswedstrijd tegen het sterke Bekkerveld. Aanvang: 14.30 uur op Het Valkennest in Valkenswaard.