muziek
17 September 2024 15:28
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard biedt knap tegengas voor RBC Roosendaal, maar verliest met tien man

In de vierde wedstrijd van deze competitie, eerder werd tweemaal verloren en één keer gewonnen, moest SV Valkenswaard tegen RBC uit Roosendaal aantreden. Door velen de gedoodverfde kampioen. Ondanks de uitslag, bleek na negentig minuten dat de Bosuilen een wedstrijd op de mat hebben gelegd die hoop voor deze competitie biedt.

valkenswaard24
  / SV Valkenswaard
  • Beeld - Arthur Verbraak

Het 'blessurespook' was ook deze week SV Valkenswaard nog niet vergeten. Zo ontbraken Miro Ioannadis, Pieter Maranus en Cas Glaser. Op het eerste gezicht leek het voor de Bosuilen dus een lastige opgave.

Nadat de scheidsrechter het eerste fluitsignaal had gegeven, had SV Valkenswaard in de eerste minuten al op voorsprong kunnen komen, toen Jordi van Meurs aan de rechterkant het strafschopgebied binnenkwam. Keeper Angelo Mathilda wist het schot te blokkeren, na goed te zijn uitgekomen.

Al vrij snel daarna, in de negende minuut, konden de RBC-supporters juichen. Een voorzet van Sander Wirix werd doorgekopt door Yassine Mejres, die op zijn beurt de andere kant van de tweeling vond: Jens Wirix. Die schoot raak. Kort daarna kreeg Yassine Mejres een kans. Na een voorzet kopte hij echter hard net naast de kruising.

RBC was verder de eerste helft voetballend de betere ploeg maar SV Valkenswaard gaf meer dan goed tegengas. Een uiterst gevaarlijke counter van RBC verdween in de veilige handen van keeper Youri Roulaux.

Rode kaart voor 16-jarige Brom

Op slag van rust sloeg het noodlot toe voor de 16-jarige verdediger Rick Brom van SV Valkenswaard. Bij een snelle uitbraak door RBC, waarbij Brom de situatie probeerde recht te zetten met een sliding, raakte hij de bal, maar ook de benen van Yassine Mejres. De scheidsrechter was onverbiddelijk en toonde Rick Brom direct rood. De vrije trap werd door keeper Youri Roulaux knap uit het doel getikt. Ruststand: 0-1

In de rust had de trainersstaf van de Bosuilen een plan bedacht om met tien man RBC niet over hen heen te laten lopen. Menno van Walsum werd gewisseld voor Vincent Blancke om verdedigend wat meer stabiliteit te creëren.

De tweede helft nam SV Valkenswaard dan ook het initiatief om RBC van het doel af te houden, waarbij ze terdege rekening hielden met de snelle counters van de spelers uit Roosendaal.

RBC scoort opnieuw, maar SV Valkenswaard ook

Uiteindelijk werd in de 63ste minuut een lange bal goed meegenomen door RBC-speler Gino Stolk. Die bereikte Jens Wirix en via wat gerommel kwam de bal bij Yassine Mejres, die raak schoot. Zo werd het 0-2.

RBC Roosendaal hinkte daarna op twee gedachten. Doorgaan of de 0-2 vasthouden. SV Valkenswaard profiteerde van de besluitenloosheid van RBC en daardoor was het in de 68ste minuut dan toch raak voor de Bosuilen. Via een aanval door het midden, maakte Youri van Brussel de bal vrij en schoot de bal knap onhoudbaar in de korte hoek. Stand: 1-2.

Het laatste kwartier was RBC op zoek naar de definitieve beslissing. Een aantal corners op rij waren daar een uitkomst van. Echter, de verdediging van SV Valkenswaard gaf geen krimp.

Debuut van Puskás

In de 76ste minuut werd Joep Raaijmakers gewisseld voor Martin Puskás die zijn debuut maakte. In de 86ste minuut was er nog een puntje van discussie. Volgens iedereen op D’n Dries maakt de keeper van RBC bij een uittrap hands. De scheidsrechter en zijn assistent gingen niet op dit appèl in.

In de slotfase redde Youri Roulaux knap op een van richting veranderde bal van RBC. Uiteindelijk floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd in het voordeel van RBC. Bijzonder zuur voor de jonge ploeg van de Valkenswaardenaren.

Aanstaande zondag 22 september om 14.30 uur speelt SV Valkenswaard tegen Groene Ster op Sportpark Pronsenbroek in Heerlen.