Luister
muziek
17 September 2024 08:05
Deel dit artikel:

Tips voor aannemers in Valkenswaard en omstreken

Als aannemer in Valkenswaard kan het soms lastig zijn om een succesvol bedrijf te onderhouden. Er zijn immers allerlei zaken waar je aan moet denken. Daarom hebben we deze blog in elkaar gezet.

valkenswaard24
  / Betaalde content
Advertentie

Lees verder om wat praktische tips te ontdekken om je aannemersbedrijf draaiende en soepel te houden.

Rijplaten gebruiken

De eerste tip die we je mee willen geven is om rijplaten te gebruiken. Veel aannemers zonder ervaring maken namelijk een keertje mee dat het bij het transporteren van zwaardere materialen misgaat. Dit geldt met name als de ondergrond nat of modderig is. Door middel van composieten rijplaten heb je echter geen last van dit probleem doordat je zo een garantie hebt op een stabiele ondergrond. Via plekken als Ferex Solidbase kom je makkelijk aan dit soort platen.

Bouwvoorschriften bijhouden

Ten tweede is het zaak om de bouwvoorschriften bij te houden. Wat we hiermee bedoelen? Eens in de zoveel tijd wordt de regelgeving omtrent bouwen geüpdatet. Als je als aannemer hier niet goed van op de hoogte bent, is er een kans dat je je niet aan de nieuwste bouwvoorschriften houdt. Dit kan resulteren in negatieve consequenties zoals het intrekken van je vergunning. Voorkom dit soort fouten door up to date te blijven.

Up to date blijven met vergunningen

Het bijhouden van je vergunningen is cruciaal, maar het betekent niet dat het een zware last hoeft te zijn. Probeer regelmatig een moment in te plannen om je documenten door te nemen en te controleren of alles nog up-to-date is. Dit kan simpelweg door een maandelijkse check in je agenda te zetten. Maak er een gewoonte van om deze belangrijke taken voorrang te geven. Zet bijvoorbeeld memo's of alerts in je telefoon, zodat je altijd op de hoogte bent van aankomende vervaldata. Hierdoor voorkom je onnodige stress en kan je je focussen op het leveren van je beste werk.

Gespecialiseerde diensten aanbieden

Als aannemer is het aanbieden van gespecialiseerde diensten een geweldige manier om je te onderscheiden van de concurrentie. Denk aan het uitbreiden van je vaardigheden in specifieke niches zoals duurzame bouw, renovaties met historische elementen of moderne technieken zoals 3D-printing. Dit opent niet alleen nieuwe marktsegmenten, maar kan ook je huidige klantenbestand uitbreiden. Klanten waarderen vaak een aannemer die een breed scala aan expertise biedt, waardoor ze gemakkelijker met jou kunnen samenwerken voor al hun behoeften

Een goede leverancier vinden

Het vinden van de juiste leverancier kan een beslissing zijn voor je bedrijf dat grote consequenties met zich meedraagt. Neem de tijd om verschillende leveranciers te onderzoeken, zodat je eerder een partner vindt die niet alleen kwalitatieve producten biedt, maar ook een goede service. Let op factoren zoals levertijden, prijzen en klantrecensies – die kunnen je veel vertellen over hun betrouwbaarheid. Een informele kennismaking of een vrijblijvend gesprek kan ook helpen om een gevoel te krijgen bij de samenwerking. Als je een leverancier vindt die echt met je meedenkt, creëer je een waardevolle relatie die voortduurt.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie