Luister
muziek
18 September 2024 15:30
Deel dit artikel:

Komende weken nog steeds oorlogsherinneringen te zien in Valkenswaard

Ondanks dat de bevrijdingsdag van 17 september voorbij is, zullen de komende weken de sporen van deze historische dag nog steeds te zien zijn. Dankzij de collectie van Erwin Loos kan iedereen nog tot 7 november foto’s en objecten bewonderen.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Op vele tientallen plekken in Valkenswaard kun je nog steeds terug in de tijd rond de bevrijding van 1944, dankzij de privécollectie van Valkenswaardenaar Erwin Loos. Zowel in ReadShop De Boekenwaerd als in Pannenkoekenhuis Familie Suykerbuyck en in het gemeentehuis zijn exposities opgezet over de oorlog. Daar zijn gratis unieke objecten en documenten te bezichtigen die betrekking hebben op de periode 1940-1945.

Vijftig etalages

Het is zeker de moeite waard om de tentoonstellingen eens te bezoeken, in combinatie met winkelen of wandelen. Tevens zijn tot 7 oktober de foto’s in ruim vijftig etalages te zien van de Valkenswaardse fotograaf Nic van Delft.

ReadShop De Boekenwaerd is vanaf maandagmiddag 13.00 uur en de rest van de dagen vanaf 10.00 uur geopend, tot 17.30 uur. Het Pannenkoekenhuis ontvangt belangstellenden elke dag van 11.00 tot 20.00 uur, behalve op maandag en dinsdag. De expositie op het gemeentehuis is te bezichtigen elke dag vanaf 08.15 uur, maandag tot 20.00 uur, dinsdag, woensdag, donderdag tot 17.00 uur en vrijdag tot 12.30 uur. In het weekend is het gemeentehuis gesloten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie