muziek
24 September 2024 15:38
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard afgemaakt door degradant Groene Ster

Afgelopen zondag moest SV Valkenswaard naar Heerlerheide om daar tegen het plaatselijke Groene Ster uit te komen. De thuisploeg is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3de Divisie. Het werd een klinkende zege voor Groene Ster.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Tom de Cock

De start was niet erg goed, Een voorzet in de tweede minuut werd door de spits van Groene Ster, Bas Beukers, met een volley tot doelpunt verwerkt.

Na deze goal kreeg SV Valkenswaard wat meer grip. In de zestiende minuut was er een mooie pass op Jordi van Meurs die vervolgens vanuit een moeilijke hoek doelman Mark Voss verraste en de gelijkmaker liet aantekenen. De reactie van Groene Ster was daarop furieus, maar de goed leidende scheidsrechter keurde het doelpunt, wegens aanvallen van de keeper, af.

De Bosuilen wisten door geconcentreerd te gaan voetballen de wedstrijd in evenwicht te brengen maar in de dertigste minuut was er een snelle counter van Groene Ster die door spits Bas Beukers tot een doelpunt werd gepromoveerd.

Kort voor rust werd Sem van Ham gewisseld voor VIncent Blancke. Ruststand 2-1. Na de rust kwam SV Valkenswaard hoopvol uit de kleedkamer. Martin Puskás mocht weer wat meer minuten gaan maken (terugkomend van een blessure) en kwam erin voor Joep Raaijmakers. Cas Glaser werd vervangen door Menno van Walsem.

Er was snel een kans op de gelijkmaker. Na een splijtende pass op Youri van Brussel kon de inzet van de spits ternauwernood door doelman Mark Voss worden gekeerd. Direct daarna volgde een breedtepass naar de rechtsbuiten. De uitblinker van de wedstrijd, Bas Breukers van Groene Ster, die zijn collega Jop Bleijlevens de gelegenheid gaf de 3-1 te scoren.

Een verkeerde inspeelbal, een zeldzaam foutje van keeper Youri Roulaux, werd vanaf 25 meter genadeloos met een fraaie lob door Stijn Keulen afgestraft en hij bracht de stand zodoende op 4-1. SV Valkenswaard kwam er daarna nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar de keeper van Groene Ster stond zijn mannetje. Uiteindelijk maakte Imad Haddadi van Groene Ster de wedstrijd af door de 5-1 te scoren.

Het is aan SV Valkenswaard om deze wedstrijd te evalueren, verbeterpunten aan te brengen en op naar de wedstrijd van zondag. Dan spelen ze om 14.30 thuis tegen ORION uit Nijmegen.