Luister
muziek
26 September 2024 18:53
Deel dit artikel:

KNMI waarschuwt: Veel regen, onweer en windstoten op komst

Het kan vanavond en vannacht flink tekeer gaan in onze regio. Er is een bak regen onderweg en mogelijk gaat het ook onweren. Het KNMI heeft code geel afgekondigd.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Donderdagavond komen er in de zuidoostelijke helft van Brabant eerst nog enkele stevige onweersbuien voor. “Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden”, meldt het KNMI.

LEES OOK: Nieuwe naam, vertrouwde service: Greijmans Werkplaats wordt Tromp Autoservice

Komende nacht kunnen zware windstoten in de kustgebieden plaatselijk leiden tot schade en overlast. De zware windstoten kunnen hinder opleveren voor het verkeer en er is kans op het afbreken van boomtakken. Ook kunnen rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen gevaar opleveren. De windstoten houden vrijdag een groot deel van de dag aan en komen overdag ook een stukje landinwaarts.

Bij de onweersbuien komen windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur voor en is er kans op hagel van 1 tot 2 centimeter.

De zware windstoten komen uit het zuidwesten en bereiken snelheden van 75 tot 90 kilometer per uur, aan de kust mogelijk plaatselijk 90 tot 100 kilometer per uur. Morgen in de loop van de middag draait de wind naar het noordwesten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie