Luister
muziek
09 Oktober 2024 08:39
Deel dit artikel:

Wereldkampioenen Herlings en De Wolf gaan strijd aan in Valkenswaard: 'Dit wordt vuurwerk'

Na de wedstrijd van zaterdag komen zondag 13 oktober de solorijders op het Eurocircuit in Valkenswaard. In de 500-klasse krijgen we vijfvoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings aan de start en de kersverse wereldkampioen in de MX2, Kay de Wolf. "Dit wordt vuurwerk, aangezien beide rijders in topvorm zijn", zegt Motocross Vereniging Valkenswaard (MVV).

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Evert Meijs (archieffoto)
Advertentie

Jeffrey Herlings en Kay de Wolf gaan het in deze wedstrijd opnemen tegen de Belgen Jago Geerts en Brent van Doninck. Ook Micha Boy de Waal, die onlangs de titel in deze klasse veiligstelde, zal hoog willen scoren net als Freek van der Vlist, Marcel Conijn, Boris Blanken en Nick Leerkes. Sven van der Mierden is opgegroeid in de omgeving van het Eurocircuit en rijdt een soort van thuiswedstrijd.

Lotte van Drunen

Ook in de 250-klasse staat er een kampioen aan de start, is de 17-jarige Lotte van Drunen. Zij heeft dit jaar haar eerste wereldtitel bij de dames weten te pakken. Van Drunen gaat het in deze klasse opnemen tegen rijders als Sander Agard Michelsen uit Noorwegen, Damian Wedage en Mirco ten Kate. Roan Tolsma en Robin van Oldeniel bezetten de vierde en vijfde plaats in de tussenstand.

Ook Gyan Doensen zal in deze klasse aan de start komen. Doensen behoort tot de grote talenten van Nederland en wist dit jaar de Dutch Masters en de Italiaanse titel te pakken, werd tweede in het EMX125-kampioenschap en vierde in het wereldkampioenschap.

De entree is voor volwassenen 25 euro en voor kinderen van 13 tot en met 17 jaar 10 euro. Tot 12 jaar is gratis. Parkeren is ook gratis.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie