Luister
muziek
12 Oktober 2024 11:26
Deel dit artikel:

FOTO'S: Zo komt het nieuwe Marktpaviljoen in Valkenswaard eruit te zien

Achter de schermen wordt gewerkt aan het verwezenlijken van het Marktpaviljoen, op de Markt in Valkenswaard. We nemen een kijkje naar wat er in het centrum van het dorp geplaatst gaat worden.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Margry | Arts Architecten
Advertentie

Na de goedkeuring van de gemeenteraad eind juni zijn initiatiefnemers druk bezig met de voorbereidingen voor de bouw van het Marktpaviljoen. Waar het paviljoen exact komt te staan, is nog niet bekend. Het paviljoen dient op een centrale en gemakkelijk toegankelijke te staan en het dient de activiteiten van de weekmarkt niet te hinderen.

Sponsor of donateur worden van Marktpaviljoen Valkenswaard? KLIK HIER en op de knop 'Doneren'.

Na een onderzoek blijkt: er is behoefte aan laagdrempelige culturele en sociale ontmoetingsplek(ken). "Mede kijkend naar de mogelijkheden die het centrum biedt, qua ruimte, is de Markt nog steeds de meest gewenste en realistische optie. Het oorspronkelijk ingediende ontwerp van de kiosk kan echter nog beter aansluiten bij de beelden en wensen van de bevolking."

Trefpunt voor ontmoeten en cultuur

Het paviljoen is bedoeld als trefpunt voor ontmoeten en cultuur en is vrij toegankelijk voor het publiek. Het paviljoen straalt gezelligheid uit en bevat ook zitplaatsen. Daarnaast zullen diverse (culturele) activiteiten geprogrammeerd worden door middel van contacten met muziekgezelschappen, toneelverenigingen, dansgezelschappen, musea, scholen, ouderen organisaties, enzovoort. Iedereen kan een aanvraag indienen voor het organiseren van een activiteit.

Tevens wordt het Marktpaviljoen beschikbaar gesteld aan de weekmarkt en organisaties die (al) evenementen op de markt organiseren en dit platform willen benutten.

Hieronder zie je de eerste voorbeelden van hoe het Marktpaviljoen eruit moet komen te zien. De definitieve vorm en plaats kan afwijken.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie