Luister
muziek
21 Oktober 2024 11:09
Deel dit artikel:

Robert Schaap moest autobedrijf noodgedwongen sluiten, maar gaat weer open: ‘We waren onbereikbaar’

Na maanden van gedwongen sluiting vanwege grootschalige wegwerkzaamheden, is het autobedrijf van Robert Schaap in Valkenswaard vanaf 4 november weer open. Het bedrijf Schaap Automotive moest tijdelijk verplaatsen door de reconstructie van de Dommelseweg. "Ik kon hier helemaal niks meer", vertelt hij.

valkenswaard24
  / Betaalde content
Advertentie

Robert Schaap begon zijn carrière in de autowereld op 16-jarige leeftijd, bij het autobedrijf van zijn vader. "Dat wilde ik ook", vertelt hij en niet veel later nam hij het bedrijf over. "Fatsoenlijk repareren, netjes onderhouden en storingsdiagnoses, dat vind ik het leukste. Daar heb ik mijn bedrijf op gebaseerd." Inmiddels is zijn pand drie keer zo groot als toen hij begon.

Gedwongen verplaatsing

De reconstructie van de Dommelseweg zorgde er dit jaar voor dat het autobedrijf noodgedwongen dicht moest. In mei werd Schaap op een informatieavond geïnformeerd over de omvang van de werkzaamheden. "De hele toegang naar de zaak was gewoon weg. Toen moest ik een oplossing zoeken."

LEES OOK: Plaats een artikel over jouw bedrijf op Valkenswaard24

Die vond hij bij Autobedrijf Jaspers in Borkel en Schaft, waar hij tijdelijk zijn werkzaamheden kon voortzetten. "Ik heb daar een deel van mijn apparatuur naartoe verplaatst, maar ik kon niet alles meenemen. Een groot deel van de systemen en apparatuur bleef achter in Valkenswaard."

Ondanks de tijdelijke oplossing kon Schaap in Borkel niet alles doen wat hij normaal gesproken doet. "Een autoreparatiebedrijf draait erop dat de auto’s naar ons toe komen. De complete diagnoseapparatuur staat in Valkenswaard. Dat maakte het lastig om op volle kracht door te werken."

Veiligheid voorop

Robert Schaap heeft nu een stip op de horizon. Met de aannemer heeft hij afspraken gemaakt. Vanaf 4 november is Schaap Automotive weer bereikbaar, maar alleen op afspraak. "We zitten in een actief werkgebied van de aannemer en wegwerkers. Voor de veiligheid van die mensen is het belangrijk dat klanten eerst een afspraak maken en dat auto’s voor 09.30 uur binnenkomen en na 16.00 uur weer opgehaald worden. Zo ontlasten we het verkeer tijdens de arbeidstijden van de aannemer."

Opluchting en heropening

Na vier maanden van gedwongen sluiting kan Robert Schaap opgelucht ademhalen: zijn autobedrijf in Valkenswaard is weer open. "We zijn blij dat we weer op onze eigen locatie kunnen werken, al is het nog wel beperkt." Hoewel hij de planning van de gemeente en de aannemer niet kon beïnvloeden, is hij blij dat hij weer aan de slag kan. "Ik kan niet wachten tot de dag dat alles weer helemaal normaal is."

Wil je contact opnemen met Schaap Automotive, dan kan dat via 040-2013626. Of neem een kijkje op hun website.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie