muziek
14 Oktober 2024 08:41
Deel dit artikel:

BES/De Valk op alle vlakken overklast door titelkandidaat

In Gameren heeft BES/De Valk een ruime nederlaag moeten slikken. Tegen een zeer ervaren ploeg als GVV'63 kwam de jonge ploeg van Willem van de Kimmenade en Mike Bruinen op meerdere fronten duidelijk te kort.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - VV De Valk

Het begin was hoopgevend voor BES/De Valk dat met Badr Bazzi al in de vijfde minuut op voorsprong leek te komen, maar de inzet werd knap gekeerd door doelman Rowan Verheij. Daarna schakelde GVV'63 een paar tandjes bij en moest BES/De Valk noodgedwongen in de achteruit. Na bijna een kwartier spelen kreeg BES/De Valk de bal niet afdoende weggewerkt uit het strafschopgebied en was het Daniël Bouma die de trekker overhaalde voor de vroege voorsprong voor GVV'63: 1-0.

Amper bekomen van de openingstreffer lag ook de tweede er niet veel later in. Een droge uithaal van middenvelder Joost van Heel betekende een snelle verdubbeling van de voorsprong voor de thuisploeg: 2-0. Na het hoge tempo dat GVV'63 hanteerde in het eerste kwart van de wedstrijd kwam BES/De Valk wat beter in de wedstrijd, maar tot noemenswaardige doelkansen leidde het niet in de eerste helft.

Na de rust begon BES/De Valk sterk, Joost Thomassen werd vrij voor het Gamerense doel gezet, de inzet van de aanvaller kon maar ternauwernood gekeerd worden door de sterk acterende doelman Rowan Verheij. Vlak daarna is het aan de overkant weer gevaarlijk, Mathijs Libbers komt gevaarlijk door over rechts. De aanvaller ziet zijn schot ruim voorlangs het doel gaan van doelman Ivo Gulpers.

Na bijna een uur spelen besliste Mathijs Libbers dan toch definitief de wedstrijd door een vrije trap in de korte hoek binnen te schieten voor de 3-0 voorsprong. Diezelfde Mathijs Libbers liet halverwege de tweede helft nog maar eens zien over een geweldige traptechniek te beschikken door weer uit een vrije trap onberispelijk raak te schieten voor de 4-0 voor GVV'63. De thuisploeg zat op dat moment in een geweldige flow waarin alles lukte.

Na een aanval door het hart van Valkenswaardse verdediging was het Daniël Bouma die met zijn tweede treffer van de wedstrijd de 5-0 tegen de touwen wist te schieten. Dat alles lukte bij de thuisploeg werd een kwartier voor tijd nog maar eens duidelijk zichtbaar, een geweldig diagonaal schot van Jeffrey van der Meijden viel onhoudbaar in de winkelhaak binnen voor de 6-0. Vlak voor tijd had Max Leidelmeijer nog de kans om de eretreffer te maken voor BES/De Valk, maar weer was daar doelman Rowan Verheij met een puike redding dat ervoor zorgde dat hij zijn doel schoonhield voor GVV'63.

Een fikse nederlaag voor BES/De Valk tegen het sterke GVV'63 dat dit seizoen één van de potentiële titelkandidaten zal zijn in de zaterdag 4de Klasse E. Volgende week zaterdag kan BES/De Valk zich weer proberen te herpakken als NEO'25 uit Sprang-Capelle de tegenstander zal zijn op sportpark 't Valkennest.