Het overlijden van topchef Jonnie Boer zorgt voor een donkere dag in de kookwereld. "Zijn kookkunsten, creaties en doorzettingsvermogen onderscheidden hem", vertelt topchef Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Ook voor de eigenaren van De Treeswijkhoeve bij Valkenswaard komt het als een schok.
De eigenaren van restaurant De Treeswijkhoeve tussen Valkenswaard en Waalre reageren geschokt op Instagram. "Vanaf het moment dat wij onze eerste stappen in het vak zetten, kruisten onze paden. Een leven lang gedeelde passie, ontelbare herinneringen, en vooral: inspiratie. We leerden je kennen als een ongelofelijke ambachtsman, gedreven om de Nederlandse gastronomie op de kaart te zetten en jonge mensen te helpen hun dromen waar te maken. Je was een boegbeeld. Voor velen. Voor ons."
Jonnie Boer overleed woensdag op Bonaire aan een longembolie. Boer is verbonden aan de Cas Spijkers Academie uit Breda. De sterrenchef was samen met zijn vrouw eigenaar van restaurant De Librije in Zwolle, het enige restaurant met drie Michelinsterren in Nederland. Hij stond bekend om zijn innovatieve kookstijl. Boer werd 60 jaar oud.
Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android