Luister
muziek
21 Juli 2025 21:49
Deel dit artikel:

'Bij Jantje' is een nieuw restaurant aan de Statie in Valkenswaard: 'Kwaliteit, branie én van Valkenswaard'

Aan de Statie in Valkenswaard opent restaurant 'Bij Jantje'. Een gloednieuw restaurant bij boutiquehotel De Statie. We gaan in gesprek met Lars Kouwenberg, een van de mede-eigenaren van zowel het hotel als restaurant.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Jurgen van Hoof
Advertentie

Het restaurant bevindt zich naast Hotel Boutique De Statie, dat dit jaar een grondige metamorfose ondergaat en deze nieuwe naam kreeg. Lars Kouwenberg nam de leiding na jarenlange ervaring bij Hutten Catering in het Philips Stadion. "Voor mij is dit de kans om mijn fulltimebaan op te zeggen en hier de algehele leiding op te pakken."

Meerdere eigenaren, één visie

Dat doet hij overigens niet alleen. Jan Smets en Jesper Engelenburg waren al werkzaam in de horeca op de Statie en zagen een nieuwe locatie als kans: Jesper voor het restaurant, Jan voor het hotel.

Samen met zes anderen is Lars eigenaar van het bedrijf. "We zijn met meerdere eigenaren, ja. Maar we spreken dezelfde taal. We houden allemaal van gastvrijheid, kwaliteit en een tikkie branie. En van Valkenswaard. Da's misschien nog wel het belangrijkste."

Lars: "Bij Jantje is niet het speeltje van één chef of ondernemer. Het is een droomproject van een bonte, ervaren club horecaondernemers uit Valkenswaard. Gezichten van horecazaken die hun sporen al lang hebben verdiend en nu samen iets nieuws en eigens bouwen."

Een doordachte verbouwing

Lars: "We zitten midden in de verbouwing en we doen het goed of we doen het niet. De lat ligt hoog en daar hoort een beetje extra tijd bij. We hopen na de zomer open te gaan en we mikken op begin oktober. Tot die tijd laten we af en toe al een glimp zien op social media."

Verwijzing naar Jan van Best

Het nieuwe restaurant draagt bewust een andere naam dan het hotel. "Bij Jantje is een beleving. Het gevoel van thuiskomen met een goed glas in je hand, lekker eten dat je doet glimlachen, verrassingen zonder opsmuk. Geen stijf gedoe bij ons – wél genieten met smaak en flair. Als het aan ons ligt, wordt dit dé vaste halte voor iedereen die houdt van culinair genieten, maar dan met een knipoog. Mensen moeten gaan zeggen: 'Kom, we gaan eten 'Bij Jantje op de Statie'." Met de naam wordt een verwijzing gemaakt naar Jan van Best, een bekende politicus uit de geschiedenis van Valkenswaard.

Van slagerij tot boutiquehotel

Bij Jantje zit in een statig jaren '20-pand aan de Frans van Beststraat in Valkenswaard, recht tegenover het voormalige station. Ooit slagerij, ooit hotel, nu in volle verbouwing tot een plek waar je dineert als een dandy maar je welkom voelt als bij oma aan tafel. "Het wordt een interieur waarin The Great Gatsby zich thuis zou voelen: roaring twenties vibes, rijke stoffen, patronen, kleuren, verrassende hoekjes en altijd een ander uitzicht. Iedere plek wordt de beste plek."

Fijnproeven zonder poespas

Wat kunnen gasten verwachten? "Verwacht geen standaard driegangenmenu. Op onze kaart staan veertien ietwat kleinere gerechten: allemaal met karakter en een flinke dosis finesse", legt Lars uit. "Gasten kiezen zes of zeven smaken die we in een sfeervol tempo serveren. Daarnaast is er altijd een 'specialskaart' met klassieke gerechten waar onze chefs hun eigen twist aan geven. Denk steak zoals steak bedoeld is, maar dan met bravoure."

Personeel gezocht

Om het culinair concept waar te maken, is het team nog niet compleet. "We zoeken nog horecahelden die samen met ons deze parel willen laten groeien. Ben jij die charmante, energieke smaakmaker die past in een team vol liefde voor eten, gastvrijheid en ambiance? Laat van je horen. Want wie bij Jantje werkt, werkt op een plek waar het áltijd swingt." Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website van Hotel Boutique De Statie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie