Luister
muziek
20 mei 2020 - 13:11
Deel dit artikel:

Hotel De Valk in Valkenswaard is failliet

Hotel De Valk in Valkenswaard is dinsdag failliet verklaard. Het pand op de hoek van de Frans van Beststraat en Leenderweg herbergt behalve het hotel ook een restaurant, café en een zaal.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
Advertentie

“Sinds september 2019 huren wij dit pand, maar zijn wel eigenaar van de zaal, het restaurant en het hotel. Gisteren is de curator bij ons geweest", vertelt de teleurgestelde eigenaresse Suze Geenen. "Het faillissement gaat anders dan normaal, vanwege de crisis. Ik hoef nu nog niet naar de rechtbank. Later misschien. We zijn nu volop aan het uitzoeken wat we voor iedereen kunnen betekenen.”

De coronacrisis heeft Hotel De Valk de das om gedaan, aldus Geenen, die aangeeft dat er nog nauwelijks vet op de botten was vanwege de korte tijd dat ze de onderneming runde. “We hebben geen kracht gehad om het te overwinnen”, vertelt ze en benadrukt dat ze wel eigenaar is van het bedrijf, maar niet van het pand. "Nadat de zaal, het café en het restaurant al gesloten waren, zijn we nog heel eventjes doorgegaan met het hotel. Maar dat bleek toch niet rendabel genoeg, dus we moesten andere beslissingen gaan nemen.”

Solliciteren
Geenen vertelt dat het personeel op de hoogte is gebracht en ze hoopt dat zij iets leuks kunnen gaan vinden. “Want het is moeilijk in de horeca. Ikzelf zal eerst deze klap moeten gaan verwerken, want een droom valt in duigen. We moeten bovendien afwachten wat de curator allemaal gaat vertellen en dan zal ik weer gaan solliciteren”, verklaart ze. “Maar niet meer terug in de horeca, want je weet niet wat de toekomst zal brengen”, legt ze uit. Haar partner werkte met haar in de onderneming.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie