Luister
muziek
22 mei 2020 - 19:33
Deel dit artikel:

Jeroen fotografeert Valkenswaard van vroeger en nu naar de tekst van Mijn Dorp

Een prachtige fotoserie heeft Jeroen Fenne gemaakt. Hij legde verschillende mooie plekken in onze gemeente vast met daarbij een oude foto van hoe die plek er ooit uit zag. Zijn inspiratie haalde hij uit het nummer Mijn Dorp van Wim Sonneveld. Zo haalde hij plekken uit de tekst van het lied, om zo vorm te geven aan zijn fotoserie.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Jeroen Fenne / JF Fotografie
Advertentie

Met een groep fotografen verzon Jeroen het thema 'mijn dorp toen en nu'. Daarvoor moest iedereen acht foto's aanleveren. Op welke manier je de serie zou invullen, mochten ze zelf bepalen. Het eerste wat in hem opkwam was het liedje van Wim Sonnelveld, Mijn Dorp. "Dat bleef maar in mijn hoof zitten als ik nadacht over wat ik wilde gaan fotograferen", vertelt Jeroen van FJ Fotografie. "Dus ik heb de tekst maar eens opgezocht en bedacht om daar dingen uit te halen die wij in Valkenswaard ook hebben of hebben gehad. Het liedje gaat tenslotte ook over het feit dat er veel is veranderd door de jaren heen en wat velen al niet eens meer weten."

Op zoek
Via de Facebookgroep Je bent een echte Valkenswaardenaar als... wist hij een aantal foto's te bemachtigen die hij als uitgangspunt nam. "Zo ben ik gaan uitzoeken waar alles zou moeten zijn. Die plekken bezocht ik en heb geprobeerd om ongeveer hetzelfde standpunt te nemen om een foto te kunnen maken zoals het nu is." Zo kwam hij onder meer uit bij de kerk, de slagerij, simp'le huizen en de kroeg.

Daar zijn deze foto's uitgekomen, met een erg leuk resultaat als gevolg. Check hieronder alle prachtige voor- en na-foto's. Rechtsonder zie je de vroegere foto. De grote is van nu, gefotografeerd door Jeroen Fenne van JF Fotografie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie