Luister
muziek
23 mei 2020 - 09:43
Deel dit artikel:

‘Ik miste het om naar de kapper te gaan’ | COLUMN

Na 2 maanden, 25 dagen én 10 uur zit ik eindelijk weer op de stoel bij de kapper. Niet dat ik erop aan het wachten was wanneer ik weer kon gaan. Dat je ineens niet naar de kapper mocht gaan had meer impact. Ik had ineens het gevoel dat ik moest gaan. Gewoon omdat ik het miste.

valkenswaard24
  / Michael van Tol
Advertentie

Het was natuurlijk eerst onduidelijk wanneer deze regel zou eindigen, dus om goedkoper uit te zijn had ik van te voren een tondeuse gekocht. Om geld uit te sparen. Zelf ben ik rechtshandig en het scheren van mijn hoofd ging geweldig, ik kon overal bij, het zag er recht uit, het ging gewoon goed.

Mijn collega's wisten me de volgende dag te vertellen dat ik een stukje gemist had. Links. Heb er mee rondgelopen tot het niet meer opviel. Hoe minder ik erom gaf, hoe beter ik leefde.

En dan kom ik bij een dilemma. De kappers gaan weer open. Heb er zelfs nog een stukje over geschreven en foto's gemaakt. Zal ik toch maar weer een poging doen om het zelf te leren zodat het wat geld scheelt, of zal ik het toch maar eens door een professional laten doen?

Lichamelijk contact
Vandaag is mijn afspraak. Ik word binnengelaten en ik mag m’n handen wassen. Mijn haren worden voor me gewassen. Ik voel me de koning te rijk. Voor iemand die al maandenlang geen lichamelijk contact heeft gehad, is dit toch wel een topper. Ergens binnenin mij kon ik een traantje wegpinken. Het is niet een pakket met alle toeters en bellen, maar het is een sprankje hoop dat werkt voor een snelle oplossing van de crisis.

Mijn haren worden geknipt door iemand die heel secuur te werk gaat. En het is een fijn gevoel om te weten dat er nog professionals zijn, die er geen massaproduktie van maken. Gesproken over het hele kappersgebeuren: het stappen wat we normaal gesproken zouden doen in het weekend en ons dorp. Na de knipbeurt, wat wax erin en afgerekend en ik kon weer naar huis. Ook al had ik niks meer op de planning staan, dacht ik tijdens de trip naar huis: Michael, je ziet er geweldig uit.

Douche
Eenmaal thuis aangekomen, kijk ik in de spiegel. Ik zie kleine afgeknipte haren op mijn voorhoofd en realiseer me dat er ook nog een aantal op mijn hoofd en schouders liggen. Het is zomer. Als ik dat niet meteen weghaal gaan ze jeuken. Dus mijn excuses aan jou kapperspersoon die vandaag zoveel moeite gedaan heeft om mij te knippen en mijn haar in model te brengen, ik duik onder de douche. Als ik ergens moeite mee heb, dan zijn het die kriebelende haren.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie