Luister
muziek
23 mei 2020 - 15:47
Deel dit artikel:

Vanavond de derde FoodTour door Valkenswaard | TERUGBLIK

Zaterdagavond vindt de derde FoodTour in Valkenswaard plaats. Dat houdt in: wederom lekker eten en veel auto's door het centrum. We blikken hieronder even terug op de vorige editie.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
Advertentie

Bevrijdingsdag 2020: voor de tweede keer is er een FoodTour in Valkenswaard. Iets meer dan 200 magen worden gevuld op deze zeer zonnige maar toch frisse vooravond. Er hangt een goede sfeer, zowel bij ondernemers als bij de klanten. Ditmaal nemen we een kijkje in de keuken.

Klik verder bij bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

Papa Di Kookt
Bij Papa Di Kookt (Karel Mollenstraat) hangen, net als de eerste keer, de ballonnen buiten en zanger Dave Louis maakt het er nog gezelliger dan het al is. Even na 16.00 uur komen de eerste auto’s aangereden. Papa Danny Muller is geen onbekende. Hij kookt deze maanden menu’s om mee te nemen. Maar ook voor stichting Eet Met Je Hart staat hij deze weken paraat. Zelfs gratis maaltijden worden door hem klaargemaakt. In de keuken worden stukjes vlees aaneengeregen en met een lachend gezicht worden de schaaltjes uitgeserveerd. Voor de kinderen staan er spekjes klaar.

Torino
Geen file voor Torino (Frans van Beststraat). Een medewerkster snelt naar buiten en vraagt naar de wensen van de inzittenden. Even later geeft de chauffeur alweer gas en vindt gemakkelijk een plekje op de parkeerplaats er tegenover. Uitbater Tahar heeft het behoorlijk druk. “Er lopen diverse projecten door elkaar”, vertelt hij. “We begonnen voor de FoodTour vanochtend om 10.00 uur” en verdwijnt weer naar de keuken.

Guinnizz
“Ik ben Hein en betaal hier de rekeningen”, zegt de baas van Guinnizz Music en Sport Pub op de Markt op komische toon. Hij loopt constant op en neer tussen een tafel met nationale driekleur als tafelkleed en de klanten, die kalm komen aanrijden. “Er komen zo’n twintig gasten minder”, legt hij uit en brengt weer twee kipcoctails met ananas naar een auto.

Bowling
“Ik en nog een koppel dat ik gezien heb, zijn de enigen die met de fiets zijn”, zegt een dame met een mandje voor op de fiets. “Het is toch prachtig weer? En ze hebben het allemaal over het milieu.” Op haar iPad laat ze de medewerker van Bowling (Peperstraat) haar voucher zien en in no-time komt de hamburger in een wit doosje naar haar toe. Op de parkeerplaats achter de zaak staan verschillende gasten die hun gerecht aan het oppeuzelen zijn. Twee dames hebben campingstoeltjes uit de achterklep van hun auto gehaald en verorberen hun hamburger alsof ze aan het picknicken zijn.

Caterking
Caterking (Van Linschotenstraat) staat lekker in de open lucht. Een goedlachse dame kan het werk alleen wel aan; de gerechten zijn voorbereid, er is geen keuze, kwestie van aangeven, servetje en bestek erbij en de volgende mag komen. Efficiënter kan het niet. “Misschien is het wat minder druk omdat het vorige keer op zondag was en nu is het een doordeweekse dag”, zegt ze.

Passies
Als je tenslotte de pijlen op de vloer van Passies IJssalon volgt (Nieuwe Waalreseweg), sta je meteen tegenover twee charmante dames en ernaast staat de uitbater Maikel Louwers. Een bordje laat zien dat deelnemers van FoodTour hartelijk welkom zijn. Met souplesse worden de bakjes ijs gemaakt. Een koekje maakt het plaatje compleet en weer twee klanten lopen tevreden naar buiten. “Hier komt men vaak als laatste, omdat het ijsje natuurlijk als dessert wordt gezien”, vertelt Louwers.

Dan is FoodTour 2.0 ten einde. De organisatie verdient een compliment omdat goed gekeken en geluisterd is naar de ervaringen van de eerste keer. De derde tour zal plaatsvinden op 21 mei (Hemelvaartsdag).

Je las een verhaal van onze verslaggever Evert Meijs. Leuk hè? Ook verslaggever of schrijver worden van Valkenswaard24? Stuur dan een mailtje naar redactie@valkenswaard24.nl

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie