Luister
muziek
30 mei 2020 - 09:10
Deel dit artikel:

Gemeente staat extra terrasruimte voor horeca toe

Aanstaande maandag mag de horeca vanaf 12.00 uur weer open. Een aantal horecaondernemers heeft aangegeven tijdelijk extra ruimte te willen voor het opstellen van hun terras. In goed overleg zijn de aanvragen namens de burgemeester goedgekeurd.

valkenswaard24
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

“Een mooi resultaat voor onze horecaondernemers en de gasten", zegt burgemeester Anton Ederveen. "Laten we er samen van genieten en zorgen dat we ervan kunnen blijven genieten door ons te houden aan de maatregelen."

Op de terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten op 1,5 meter afstand van elkaar. De afstandsregel geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden.

Net als in de publieke ruimte, vindt handhaving van de 1,5 meter plaats vanaf drie personen. Een situatie waarbij twee personen aan een tafel niet de 1,5 meter aanhouden, wordt daarmee gedoogd. Maar de opstelling van tafels en stoelen moet wél zo zijn dat een tweetal de 1,5 meter maatregel wel in acht kan nemen als zij dat wenst.

In Valkenswaard heeft een aantal horeca-ondernemers aangegeven dat ze graag een grotere oppervlakte willen voor het opstellen van hun terras. Horecaondernemers kunnen hiervoor een vergunningsaanvraag indienen bij de gemeente. Een aantal van hen heeft dat al gedaan. De gemeente denkt daar graag in mee hoe we dat mogelijk kunnen maken. Daarbij vormen natuurlijk de landelijke en regionale voorschriften en het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland, het uitgangspunt.

Regels voor rookruimte
Per 1 april 2020 werd het verbod op rookruimten in de horeca van kracht. De invoering van dat verbod verliep eigenlijk geruisloos, omdat de horecazaken vanwege de Coronacrisis gesloten waren. Maar het betekent wel, dat horecabedrijven – als ze per 1 juni beperkt open gaan – binnen geen rookruimte meer mogen hebben. Rokers zijn dan dus aangewezen op de openbare ruimte.

Inzet van sfeerbeheerders
Net als bij de weekmarkt, zullen in Valkenswaard bij de heropening van de horeca zogeheten ‘sfeerbeheerders’ ingezet worden om alles in goede banen te leiden. Zo nodig spreken zij bezoekers en ondernemers aan op de regels. Zij zijn herkenbaar aan hun gele hesjes. Mocht u vragen hebben, zij helpen u graag verder.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie