28 juni 2020 - 22:55
Deel dit artikel:

Rookwaar in supermarkten per 1 juli uit het zicht

Supermarkten mogen vanaf woensdag 1 juli geen sigaretten en shag meer in het zicht hebben staan. De NVWA de Warenautoriteit, laat weten dat zij zullen handhaven op het uitstalverbod.

valkenswaard24 • Beeld - Heeze-Leende24

Aanvankelijk zou het uitstalverbod op 1 januari van dit jaar al van kracht worden, maar de supermarkten kregen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uitstel tot 1 juli, omdat ze meer tijd nodig hadden de juiste maatregelen te treffen. De meeste grote supermarktketens hebben de aanpassingen inmiddels afgerond om te voldoen aan het verbod dat woensdag ingaat, ook in onze gemeente.

Boetes tot 4500 euro
De NVWA zal daar vanaf woensdag direct op gaan handhaven. "De bestuurlijke boete voor het overtreden van het uitstalverbod varieert van 450 euro tot 4500 euro", aldus de overheidsdienst. "De NVWA heeft het interventiebeleid voor de Tabaks- en rookwarenwet aangepast in verband met het van kracht worden van het uitstalverbod."

Volgens de koepel van supermarkten CBL heeft de branche lang moeten wachten op de beleidsregels van de NVWA. Dat heeft er, in combinatie met de drukte rond de coronamaatregelen, toe geleid dat het in sommige gevallen kantje boord is om op tijd te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Het uitstalverbod voor tabak in supermarkten is onderdeel van een groter pakket aan maatregelen om roken te ontmoedigen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug