29 juni 2020 - 18:11
Deel dit artikel:

Hoe een onverwacht harde hoosbui Valkenswaard blank zette | VIDEO

We blikken even terug op de wolkbreuk en daaropvolgende overlast van afgelopen vrijdag in Valkenswaard. Dat doen we omdat Storm Chasers Valkenswaard een video hebben geüpload met informatie en beelden van de hoosbui.

valkenswaard24 • Beeld - Stormchasers Valkenswaard

Rond 21.30 uur vrijdagavond gaat het los in Valkenswaard. Onze gemeente ligt middenin de hevige storm, die vrij plaatselijk is. In onze buurgemeenten wordt namelijk veel minder van de hevige regenbui gemerkt.
In een mum van tijd lopen hele straten onder. Mensen worden verrast door de regenval en hebben er niet op kunnen anticiperen. Het gevolg is dan ook dat er nog veel mensen, met hun auto, op de weg zijn. Even later roept burgemeester Anton Ederveen op om niet de weg op te gaan.

Dak ingestort
De storm zorgde ook voor heel veel schade. Zo liepen verschillende woningen onder water. Maar het meest zichtbaar was de schade bij koelsysteembedrijf Smeva, waar een deel van het pand instortte. En bij fitnesscentrum Valkencourt. Ook daar stortte het dak in, boven de fitnessruimte.

Spullen kwijt
Ben je je kenteken of iets anders kwijtgeraakt door de regenval van afgelopen vrijdag? Stuur een mailtje naar redactie@valkenswaard24.nl. Vermeld daarbij je contactgegevens (blijven geheim), wat je kwijt bent en eventueel een foto. Dan doen wij een oproep op onze website, app en social media.

110 schademeldingen
Verzekeringsmaatschappij liet maandag weten dat er 110 schademeldingen zijn binnengekomen uit Valkenswaard. Daarmee is onze gemeente het hardst getroffen in heel Nederland. In totaal zijn er bij Interpolis zo'n 600 meldingen binnengekomen na het noodweer van vrijdag. Onder meer Tilburg ondervond ook veel last van de hoosbui.

In onderstaande video komen beelden voorbij van inwoners van Valkenswaard en van de leden van Storm Chasers.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug