Luister
muziek
1 juli 2020 - 23:02
Deel dit artikel:

Valkenswaardse Jan van de Braak op televisie voor Met je hart

Zondag 26 juli is Jan van de Braak (88) te zien bij de tv-zender ONS. Hij is dan te gast bij het Met je hart Matinee dat op 14 juli bij Van de Braak thuis zal worden opgenomen.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
Advertentie

“Elk matinee heeft een eigen thema en de matinee van Jan heeft als thema ‘zomer’”, zo laat tv-coryfee Hella van der Wijst weten. Als ambassadeur voor stichting Met je hart en als presentator van Met je Hart Matinee laat ze weten dat Jan een mooi verhaal kan vertellen over Tirol, het Italiaanse land, de fraaie muziek en het lekkere eten. “Op 14 juli heb ik het gesprek met hem.” Het is volgens haar de bedoeling dat ook veel ouderen zullen kijken naar de wekelijkse uitzendingen op zondagmiddag.

Jan van de Braak zelf is vol verwachting over wat er gaat gebeuren. “Ik ben gebeld door Gerrie van Asten van Met je hart Valkenswaard. Ook Hella van der Wijst heeft al gebeld. Ik hoef me niet ongerust te maken, want ik hoor wel hoe het verder gaat. En mijn dochter Hansie helpt me mee”, aldus de voormalig schooldirecteur vanuit zijn appartement. Jan vertelt verder: “Het gaat erover hoe ik vakantie gevierd heb in het verleden. Onze dochter Ingrid woont in Noord-Italië, in Süd-Tirol, en daar zijn we natuurlijk heel dikwijls geweest. Daar gaat het gesprek over.”

Der Kastelruther Spatze
Jan van de Braak is verslingerd aan de schitterende omgeving in Süd-Tirol. Daar wil hij graag over vertellen voor de microfoon en de camera. Maar ook de typische muziek van die streek wil hij promoten. Jan: “Ken je de muziek van Der Kastelruther Spatze? Schitterende muziek, want daar hebben ze ook naar gevraagd voor de tv-opname.” Op de Facebookpagina van Stichting Met je hart en op de website is veel meer informatie te vinden over de stichting en over de matinee-uitzendingen.

Jan van de Braak is ook deelnemer bij de Valkenswaardse afdeling van de stichting en geniet met volle teugen van de bijeenkomsten en de maaltijden die worden georganiseerd. “Binnenkort krijgen we allemaal een kopje aspergesoep thuisbezorgd”, zegt hij trots.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie