Luister
muziek
4 juli 2020 - 15:32
Deel dit artikel:

Geen Bloemencorso, maar corsotenten worden wél opgebouwd

Sinds 2019 loopt het project 'Veiligheid corsobouwplaatsen'. De gemeente Valkenswaard en de Stichting Bloemencorso Valkenswaard trekken samen op in dit project vanuit één gezamenlijk en breed gedragen uitgangspunt: een veilig bloemencorso is in ieders belang. Om dat kracht bij te zetten, worden een aantal corsotenten opgebouwd, ondanks dat er geen corso plaatsvindt.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

De bedoeling van het project is om in alle Bloemencorsotenten de veiligheid te verbeteren. Dat gaat dan vooral over de constructies van de tenten, de steigermaterialen, de windbelasting van de tentzeilen en nog meer. Met hulp en ondersteuning van een technisch adviesbureau wordt samen gekeken naar de gebruikte materialen en advies gegeven voor verbeterpunten welke ten goede komen aan de veiligheid van de tentconstructies.

Goed beoordelen
Veel kan er vanachter het scherm worden geregeld, maar niet alles. Om een paar van die constructies goed te kunnen beoordelen, worden deze zomer enkele corsotenten opgebouwd, ondanks het feit dat Bloemencorso 2020 niet doorgaat vanwege corona.

Het gaat in ieder geval om de buurtschappen Leenderweg (nabij het Valk-terrein) en Dommeldal (Hovenierwei). Wellicht komt daar Graafschap (De Hazelaar) ook nog bij.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie