Luister
muziek
13 juli 2020 - 17:04
Deel dit artikel:

Belgische minister: 'In het vervolg grens met Nederland niet meer sluiten'

De kans dat de grenzen tussen Nederland en België weer op slot gaan bij een tweede coronagolf lijkt klein. De minister van Veiligheid en Justitie van België, Pieter de Crem, heeft dat maandag geconcludeerd. “In het vervolg moeten we de grens met Nederland niet meer sluiten. Dat deden we toen in de chaos van de eerste weken maar ik kan me niet indenken dat we dat weer doen.”

valkenswaard24
Advertentie

Maandag overlegden diverse bestuurders van Nederland en België en minister Ferd Grapperhaus over de aanpak van de coronacrisis de afgelopen maanden. "Het sluiten van de grens was een bijzonder zware maatregel", legde De Crem uit. "We hebben geleerd dat onze landen zo met elkaar verbonden zijn en dat zoveel gezinnen met elkaar te maken hebben, dat een tweede keer de grenzen sluiten niet gaat."

Ook Valkenswaardse burgemeester Anton Ederveen was namens Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost aanwezig bij het overleg. "Voor onze grensbewoners is de open grens sowieso al goed nieuws", twittert hij.

Twee maanden dicht
De grens tussen België en gemeente Valkenswaard is sinds de start van de corona-uitbraak twee maanden op slot geweest. In maart werd de maatregel genomen door de Belgische overheid. Hierdoor konden familie en vrienden elkaar niet over de grens bezoeken. Alleen onder zeer strenge medische voorwaarden mocht je naar België of Nederland, of als je voor je werk naar het andere land moest.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie