Luister
muziek
7 augustus 2020 - 13:46
Deel dit artikel:

Zogenaamde 'professionals' laten bewoners achter met schade en torenhoge kosten

Het is zomer. We hebben last van ongedierte en er wordt weer volop geklust. Er zijn helaas weer meldingen van mensen die zich voordoen als zogenaamde professionals en hun werk niet naar behoren uitvoeren. Sterker nog: uiteindelijk blijf je met nog meer schade achter en zit je met een torenhoge kostenpost. De politie waarschuwt ervoor.

valkenswaard24
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

De manier waarop deze zogenaamde professionals te werk gaan is al jaren hetzelfde. Ze bieden hun diensten aan via internet of bellen aan bij hun (vaak oudere) slachtoffers. Ze overtuigen de bewoners akkoord te gaan met een simpele klus, zoals het schoonspuiten van de gevel of het bestrijden van ongedierte. Eenmaal aan het werk ontdekken ze een zogenaamd urgent, spoedeisend of gevaarlijk probleem aan de woning wat ze tegen betaling op kunnen lossen.

Het aanbieden van diensten of dwingen tot betaling gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier, dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet nodig of zeer slecht gedaan. Om toch hun geld te krijgen, deinzen deze 'professionals' niet terug voor intimidatie en afpersing.

Tips
Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak bij voorkeur vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs.

Er is alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners of opdrachtgever opgelicht zijn. Dit is heel lastig. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil.

Ben je toch gedupeerd en word je geïntimideerd of bedreigd, zodat je toch tot betaling overgaat? Bel dan direct de politie via 112. Noteer signalementen en kentekens.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie