31 juli 2020 - 08:20
Deel dit artikel:

'Ik zorg dat alles goed samenvalt onder Visit Valkenswaard'

Sinds enkele weken is Monique Arts (53) de nieuwe projectmanager om als spin in het web Valkenswaard te promoten. Maar ze is al aardig bekend met de organisaties die het dorp nog beter op de kaart willen zetten. “Visit Valkenswaard is geen organisatie maar een merknaam, waar enkele organisaties onder vallen.”

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

Op het kantoor naast de VVV vertelt Arts enthousiast en gedreven over haar ambities om een goede promotie neer te zetten. Op een whiteboard tekent ze het organisatieschema van Visit Valkenswaard. “Het is een paraplu waar de VVV onder hangt voor toeristen en recreanten, Centrum Management voor de ondernemers in de kern van het dorp en Valkenswaard Marketing voor de promotie van heel Valkenswaard, Borkel en Schaft en Dommelen. We werken heel hecht samen met de gemeente. Ik probeer de promotie te coördineren voor de hele gemeente en ben gericht op alle doelgroepen en de meeste evenementen”, legt ze uit.

Springkussen als voorbeeld
Haar werk bestaat vooral uit overleggen. “Nu loopt de campagne ‘Verheug je op Valkenswaard’. Er mag op dit moment bijna niks, maar verheug je er alvast op: straks mag weer van alles”, aldus Arts, die al meerdere gesprekken heeft gevoerd met sport- en buurtverenigingen om nieuwe plannen te smeden. Zo wordt vanaf nu elke wijkvereniging in staat gesteld om via Visit Valkenswaard voor een habbekrats een springkussen te huren. “Er zijn nog meer plannen, maar daar kan ik nog niks over zeggen.” Een mooi voorbeeld is ook het doorgaan van de Omloop van Valkenswaard, op 6 september. “We hebben met de partners overlegd om deze wielerwedstrijd alom bekend te maken.”

Grote troef
Arts stelt zich regelmatig de vragen: ‘Wat is Valkenswaard? Wat dragen we uit?’ Met het doel meer publiek te trekken. “Maar ook moet het leuk zijn om hier te wonen. Mensen weten het wel, maar we moeten het nog beter neerzetten”, en de projectmanager ziet de omleiding van de N69 als grote troef om Valkenswaard aantrekkelijker te maken. Ze steekt de loftrompet over de talloze vrijwilligers die vanuit de VVV, Centrum Management en vanuit het dorp steeds weer hun schouders onder nieuwe ideeën zetten. “Ook de gemeente speelt een belangrijke rol en verstrekt ook subsidies om plannen te kunnen realiseren.”

Hoe te realiseren
Het is van de Valkenswaardse ook de taak om goed te luisteren naar wat er speelt. Het is een manier om te zien waar de uitdagingen liggen. “Ik breng dan mensen met elkaar in contact om iets moois voor Valkenswaard neer te zetten. Ikzelf voer de plannen niet uit, maar denk na over hoe ze het beste kunnen worden gerealiseerd en help waar dat ik kan.” Wandelen, fietsen, shoppen, sporten, cultuur proeven of wonen, het zijn allemaal componenten die volgens Arts belangrijk zijn om het mooie Valkenswaard nog meer uit te dragen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug