Luister
muziek
30 juli 2020 - 16:02
Deel dit artikel:

Download de gratis Valkenswaard24-app

Het laatste nieuws uit gemeenten Valkenswaard en Cranendonck vind je vanaf nu in een gratis mobiele app. Als uitbreiding op de succesformule van Heeze-Leende24, volgen nu ook Valkenswaard24 en Cranendonck24.

valkenswaard24
  / -
Advertentie

Het klinkt misschien vreemd, maar Stijn van Mierlo en Thijs Verleg doen het echt. Samen beginnen ze een splinternieuwe onderneming middenin de coronacrisis. “Dat is niet per se makkelijk, maar daar gaat het ook niet om. Er is veel behoefte aan nieuwsvoorziening in deze tijd. Daar gaan wij ons op focussen en willen daarnaast mooie verhalen maken die mensen afleiden van de corona-ellende. We zien dat er veel mensen online zitten”, legt Van Mierlo uit.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets Apple | Android

Het is een concept dat Thijs Verleg bedacht en lanceerde in maart 2014 en wat mensen in de gemeente Heeze-Leende ondertussen goed kennen. Daar volgen tienduizenden inwoners dagelijks het allerlaatste nieuws uit hun woonplaats. Op de website en app verschijnen 112-meldingen, berichten van inwoners, mooie verhalen en boeiende video’s. Dat gaat ook op de volledig vernieuwde pagina’s van Valkenswaard24 en Cranendonck24 gebeuren.

Want die vernieuwing was wel nodig, vonden de eigenaars. Verleg: “Er is een 2020-sausje overheen gegooid.” De website en app zijn onder handen genomen. “Het draait nu veel meer om het nieuws”, vertelt Van Mierlo. “Dat is het eerste wat in het oog springt als je onze pagina’s opent. Dat is ook waar het bij een nieuwsmedium om zou moeten gaan. Daarnaast hebben we een moderne vorm van lokale journalistiek gevonden.”

Tip ons
Een ander belangrijk punt: het is heel laagdrempelig. Via de handige ‘Tip ons’-knop op de website en app kan iedereen zijn of haar berichten delen. Dat kan gaan om aankondigingen van een evenement, een roddel die de rondte doet maar verder uitgezocht moet worden, of een mooie foto die je hebt gemaakt. “De ‘Tip ons’-knop wordt bij Heeze-Leende24 ontzettend vaak gebruikt”, vertelt Verleg. “Zo’n twintig keer per dag.” Van Mierlo vult aan: “Dit is een van de manieren waarop wij ons als nieuwsmedium onderscheiden. We zijn heel erg eenvoudig te benaderen en we schenken graag aandacht aan jouw bericht.”

De taken zijn duidelijk verdeeld. Zo richt Van Mierlo zich op de journalistieke kant van het bedrijf. Hij heeft ervaring als freelancer bij onder meer Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad. Daarnaast kent hij de A2-regio erg goed.

Verleg gaat zich focussen op de commerciële tak. ‘’Voor alle drie de gemeenten zal ik de sales gaan verzorgen. Zo hebben we voor bedrijven een breed scala aan mogelijkheden om te adverteren. Denk hierbij aan reclamebanners op de website en app. Ook je vacatures kun je promoten. Daarnaast kan ook de wekelijkse vers-aanbieding van de bakker en slager zichtbaar zijn, alsmede de reclame op de oranje Mini Coopers die in de drie gemeenten gaan rijden.”

Uitbreiding in andere regio’s
Volgens de twee ondernemers is dit nog maar het begin. “Dit concept is heel goed toe te passen in vrijwel iedere gemeente”, zegt Van Mierlo. “We hopen dan ook dat er mensen zijn die het leuk zouden vinden om hun eigen nieuwspagina te beheren in hun woonplaats. Wij schenken ze een splinternieuwe app, website en social media. Ze zijn volledig onafhankelijk, maar kunnen altijd op ons terugvallen als ze vragen hebben. Daarnaast zorgen wij ervoor dat ze een goede partner vinden waarmee ze een mooie omzet kunnen draaien. Zo gaan we verder bouwen aan een mooi product.”

De apps van Cranendonck24, Valkenswaard24 en Heeze-Leende24 zijn gratis te downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie