30 juli 2020 - 11:57
Deel dit artikel:

Superheldenvermaak bij Breek de Week Kids op de Markt

Onder toezicht van Visit Valkenswaard zijn woensdagmiddag superhelden bijeengebracht voor het kinderevenement Breek de Week Kids. De derde bijeenkomst op de Markt is opnieuw goed bezocht. Er worden ringen gegooid, gekleurd en met water gespeeld.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

“Het is natuurlijk bouwvakvakantie”, zegt medeorganisator Tanja de Leeuw, gehuld in een geel hesje. Maar ze is het ermee eens dat het niet alleen gaat om het aantal deelnemers. “Vorige week waren er ruim 200, nu de helft. Als ze maar genieten, en de ouders ook.” En daar is niks mis mee. Onder een heerlijke zon hollen de jongens en meisjes van het ene spel naar het andere.

My Little Pony
De EHBO’er zit er relaxed bij. “Als het goed is, krijg ik vanmiddag niks te doen”, is zijn adagium. Er staat een Little Pony die water sproeit. De kinderen trekken aan zijn snuit om zelf nat te worden. Even verder staat een afbeelding van de Spiderman. De jeugd staat in de rij om een ring om zijn hals te gooien. Spannend is het bij een kluis. Kinderen proberen die te openen en er zit waarachtig een schat in opgesloten.

Hengelen
Veel foto’s worden gemaakt door ouders en grootouders. Vanuit de terrassen worden de kinderen gadegeslagen als er met pijl en boog gestoten worden. Ook de visvijver met eendjes heeft een prominente plek om de jongens en meisjes te kunnen laten hengelen. In een standje is drinken te krijgen en een medewerker in rood shirt staat klaar om de nodige diploma’s uit te reiken.

Bravour
Tegen 15.00 uur komen Bumba en Bumba Brandweerman ten tonele. Kleuters kijken verbaasd, alsof de Sint hen ter verantwoording roept. Enkele jongens met veel bravoure geven een high five aan de Vlaamse stripfiguren.

Al met al is het weer gezellig in het centrum van Valkenswaard. Volgende week is het thema ‘Sportief’.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug