Luister
muziek
10 augustus 2020 - 17:38
Deel dit artikel:

Gemeente vraagt inwoners om hulp bij water geven van jonge bomen

De gemeente heeft de afgelopen jaren honderden nieuwe bomen en struiken aangeplant, om Valkenswaard een nog groener aanzien te geven. Op dit moment zijn medewerkers van de buitendienst druk bezig om beplanting en nieuwe bomen van water te voorzien. Bij deze hitte kan de gemeente wel wat hulp van inwoners gebruiken.

valkenswaard24
  / -
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Het is erg jammer als jonge bomen en planten doodgaan door droogte. Juist in de eerste jaren heeft jonge aanplant regelmatig water nodig, zodat die goed kan wortelen.
Een enkele regenachtige dag levert onvoldoende extra water op. "Daarom waarderen wij het als u in uw buurt jonge bomen en nieuwe aanplant extra water wilt geven", zegt de gemeente.

Drie jaar
Alleen bomen die de afgelopen drie jaar zijn geplant, hebben bij droogte extra water nodig. Deze bomen herken je aan een plastic ring in de aarde rondom de boom. Na drie jaar hebben bomen genoeg wortels om te kunnen overleven bij droogte. Ook de nieuwe beplanting in de groenstroken heeft het op dit moment zwaar en kan extra water gebruiken.

Je kunt het beste ’s avonds water geven. Het water trekt dan goed in de grond en verdampt minder dan in de felle middagzon.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie