Luister
muziek
8 augustus 2020 - 07:34
Deel dit artikel:

Winnaar! Patrick Vermulst ontvangt taart met zijn prachtige foto erop

Al honderdmaal is de Foto van de Dag gekozen van Facebookpagina ‘De mooiste foto’s van Valkenswaard’ en geplaatst op Valkenswaard24. Er werd volop gestemd op de prachtigste foto, en Patrick Vermulst is als winnaar uit de bus gekomen. Vrijdag ontving hij zijn prijs: een taart van Bakkerij Martin met daarop de winnende foto.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Bakkerij Martin van brood, patisserie en chocolade aan de Leenderweg heeft op vrijdagochtend een schitterende taart klaarstaan. Roy van Zon, de geestelijke vader achter de Facebookgroep waarvan de foto’s worden gekozen, stapt rond 11.00 uur binnen en even later komt medewerker Stefan Brugmans aangelopen met de taart. “Het is een slagroomtaart, die ik heb opgebouwd uit cake met laagjes slagroom ertussen”, aldus Stefan van Bakkerij Martin. Hij heeft ook een laagje abrikozencompote verwerkt, vruchtjes en uiteraard nog extra slagroom. In het midden de winnende foto. Martin schenkt de taart aan de winnaar van de fotowedstrijd.

Landschapsfoto
Even later maakt prijswinnaar Patrick Vermulst zijn voordeur open en nodigt Roy van Zon uit om mee achterom te komen. Daar wordt onder een zonneluifel de taartdoos geopend en Patrick is blij verrast met de smakelijke hoofdprijs. Op de vraag waar en wanneer de winnende landschapsfoto is gemaakt, pakt hij de mobiele telefoon en zoekt in zijn archief. “Ah, hier heb ik ‘m. De foto is gemaakt bij de kweekvisvijvers op 22 mei om 21.40 uur.”

Taart weggeven
Vorig jaar is Patrick gestopt met roken. Daarvoor in de plaats is hij gaan wandelen. “Ik zwem, fiets en maak ook foto’s”, vertelt hij openhartig. “Ik heb mijn hele leven al gevist, ik houd van water en zo is deze foto ontstaan”, vertelt de amateurfotograaf.
Hij haalt een frisdrankje en verklapt dat hij het een poosje minder goed heeft gemaakt. “Daarom wil ik deze taart graag schenken aan de GGzE aan de Nieuwe Waalreseweg. Ik ga ze vandaag nog bellen”, belooft Patrick, die de hulpverleners hiermee een pluimpje wil geven.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie