Luister
muziek
11 augustus 2020 - 07:55
Deel dit artikel:

Corso en Visit Valkenswaard slaan handen ineen met nieuwe fotowedstrijd

Valkenswaard In De Picture: een nieuw initiatief dat ‘typisch Valkenswaard’ toont in beeld en bloemen. Twee bijzondere exposities op twee locaties in de maanden september en oktober. En vooral een prachtige manier voor alle (amateur)fotografen om Valkenswaard te laten zien door hún ogen. Want juist zij worden uitgedaagd te laten zien wat nu écht Valkeswirts is.

valkenswaard24
  / -
  • Beeld - Valkenswaard In De Picture
Advertentie

Valkenswaard ontbeert dit jaar de nodige evenementen. Denk aan de concerten in het Van Bestpark en het Bloemencorso. Om deze leegte een beetje op te vullen sloegen Corso Valkenswaard, Visit Valkenswaard en Jouwwoonplaatsindepicture de handen ineen voor een bijzonder initiatief: Valkenswaard in de picture (in beeld en bloemen). Twee exposities die vertellen over het typische Valkenswaard in de vorm van bloemsculpturen (op de Markt) en levensgrote foto’s (in het Van Bestpark).

Jouw foto in het Van Bestpark
Voor de foto-expositie ligt de uitdaging eigenlijk bij iedereen die graag foto’s maakt. Iedereen kan namelijk meedoen. Hiervoor start op 10 augustus een fotowedstrijd rond het thema ‘typisch Valkenswaard’. De opdracht is eenvoudig: leg een plek, gebeurtenis of een situatie vast die echt past bij Valkenswaard. Natuurlijk mag het ook een prachtfoto uit je eigen archief zijn (zolang het maar over Valkenswaard gaat). De uitvoering is aan iedere enthousiaste fotograaf zelf. Laat Valkenswaard zien door jouw lens en laat bezoekers van de expositie kijken door jouw ogen.

Vakjury
Voor de expositie selecteert een vakjury - bestaande uit natuurfotograaf Heike Odermatt, voormalig persfotograaf Arie Muller en fotograaf (in ruste) Ton Smeets - de 36 beste foto’s. Deze krijgen een plek tijdens de expositie in het Van Bestpark waar ze op groot formaat (zo’n 3,5 bij 1,75 m) worden tentoongesteld. Zoals het een wedstrijd betaamt vallen er – naast de eer om onderdeel te worden van de expositie - leuke prijzen te winnen. Zo zijn er VVV-cadeaubonnen voor de eerste (€ 300,00), tweede (€ 200,00) en derde prijs (€ 100,00) en een publieksprijs t.w.v. € 250,00! Zorg wel dat je foto’s vóór 4 september zijn ingezonden. Alle informatie en voorwaarden van de wedstrijd vind je op de website: valkenswaard.jouwwoonplaatsindepicture.nl

Corsokunst
Voor de expositie van de bloemsculpturen tekenen de ontwerpers en bouwers van het Valkenswaardse Corso. ‘Hun’ jaarlijkse, drukbezochte evenement werd vanwege Corona immers geannuleerd. Valkenswaard In De Picture biedt ze nu een podium waarop ze tóch hun vakmanschap kunnen tonen. Alleen deze keer niet op een bewegend platform. Op de Valkenswaardse Markt verschijnen op 12 september (normaal gesproken het weekend van het Corso) een groot aantal bloemsculpturen die Valkenswaard in beeld brengen en het Corso eer aan doen.

Startdatum
Beide exposities starten op zaterdag 12 september 2020. De bloemsculpturen zijn te zien tot en met 16 september op de Markt. De foto expositie is nog tot half oktober te bezichtigen in het Van Bestpark. Valkenswaard In De Picture is een samenwerking tussen Stichting Bloemencorso Valkenswaard, Visit Valkenswaard en Jouwwoonplaatsindepicture.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie